נדודיו של ישראלי

אני בכיתה של הנכד שלי נדב.
אני בן שנתיים.
ילד יהודי שנולד לפני השואה ומסלול הנדודים שלו בחצי העולם עד ישראל

תחנות נדודיו של סבא של נדב

שמי נדב הר-זהב, אני משתתף השנה בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם סבי בן ציון פינצ'ק. במפגשים שמעתי את סיפוריו. סבי נולד בשנת 1937 בפולין בעיר לובלין זו הייתה התחנה הראשונה במסלול חייו.

תמונת סבי בילדותו בגיל שנתיים

תמונה 1

בין השנים 1939, מגיל שנתיים ועד לגיל 12, עשר שנים נדדה משפחתו במדינות שונות עד לעלייתם ארצה בשנת 1949. תחנת חייו השנייה הייתה בשנת 1939 כשהייה בן שנתיים עברה המשפחה לולדימרץ בברית המועצות (רוסיה). "לדימירץ היא עיירה במחוז רובנו שבמערב אוקראינה, במפגש הנהרות סטיר והורין, בה התקיימה עד השואה קהילה יהודית גדולה". (ויקיפדיה)

אני למדתי מסיפוריו של סבי, שסבא שלי היה בחלק גדול מאוד בעולם והוא ביקר ונחשף לעמים ולתרביות רבות במהלך חייו.

תחנות במסלול חייו של סבא:

נולד 1937 – לובלין, פולניה. 1939 – ולדימרץ, ברית המועצות (רוסיה). 1942 – מלחמה גרמניה-רוסיה. 1943 – אוזבקיסטן, ברית המועצות. 1946 – פולניה (פולין). 1947 – לינץ-אוסטריה. 1948 – בארי, איטליה.

1949 – טירת כרמל, ישראל. 1961 – אוניבסיטה עברית, ירושלים. 1966 – סיארקל-וונשינגטון, ארצות הברית. 1970 – תל-אביב, ישראל. 1976, אוניברסיטת חיפה, ישראל. 2000 – קנדה. סבא למד בקנדה.

השנה 2018 סבא משתתף בתכנית הקשר הרב דורי יחד איתי בבית הספר רמת החייל בתל אביב.

הזוית האישית

נדב הר-זהב: אני למדתי שסבא שלי היה בחלק גדול מאוד בעולם והוא ביקר ונחשף לעמים ולתרביות רבות במהלך חייו.

אני וסבא בתכנית הקשר הרב דורי

נדודים