בזכות השרות הלאומי הכרתי את סבא יוסי

אני וסבתי מצטלמים בביתה שבמודיעין
בזכות השירות הלאומי

שמי מזל אסרף נולדתי בשנת 1957 בירושלים, ארץ ישראל.

סבתא ואחיה חיליק בגינת ביתם

הסיפור שבחרתי להעלות, התרחש בתקופת מלחמת יום הכיפורים

"מלחמת יום הכיפורים. המלחמה פרצה ביום הכיפורים ה'תשל"ד, 6 באוקטובר 1973, בהתקפת קואליציה של צבאות מדינות ערביות כנגד ישראל, בהובלתן של סוריה ומצרים. המלחמה התרחשה בעיקר בסיני וברמת הגולן, ונמשכה עד 24 באוקטובר 1973, יום כניסת הפסקת האש לתוקף. חילופי אש נמשכו עד 26 באוקטובר בחזית המצרית בחצי האי סיני ועד 1974 בחזית הסורית ברמת הגולן". ( ויקיפדיה).

מתנדבת במלחמת יום הכיפורים

בפרוץ המלחמה הייתי בגיל 16. יצאתי לשירות לאומי בצריפים, שם הכנו מנות קרב לחיילים שנלחמו במלחמת יום הכיפורים. היינו כותבים ברכות לחיילים בצירוף הכתובת שלנו, את הברכות צרפנו למנות הקרב ולחבילות ששלחנו לחיילים בחזית הקרב. חלק מהחיילים כתבו לי בחזרה, מכתבים. עם שלושה מהחיילים שכתבו לי גם נפגשתי. אחד מהחיילים שכתבו לי, אחד מהם היה החייל יוסי.

יוסי, גר  אז בעיר רחובות והוא בא במיוחד לבקר אותי בעיר מגורי, בירושלים. חיכיתי לו בתחנת האוטובוס. כשירד מהאוטובוס וראיתי אותו מרחוק, החלטתי שהוא לא מתאים לי ואז אימי אמרה שאני חייבת לפגוש אותו. אכן נפגשנו, דיברנו, הכרנו והתאהבנו. כעבור שנתיים  של חברות, נישאנו ונולדו לנו ארבעה ילדים: יובל, ליאור, אלון ומיכל. זכיתי מהם, לתשעה נכדים מיוחדים ומקסימים.

בזכות תכנית הקשר הרב דורי, שמעתי את הסיפור  איך סבא וסבתא שלי הכירו בתקופת מלחמת יום הכיפורים.

השירות הלאומי