את משפחתי בניתי בארץ ישראל

מתעדים את סיפורי בבית מוריה
יום נישואי

נולדתי בספרד בעיר מלייה, שנמצאת ליד הים, ליד מלגה. ושם עברו עלי ימי ילדותי.
הסיבה לעלייה לארץ הייתה כי רצינו לעלות לארץ ישראל שלנו. כולם עלו לארץ ישראל. עליתי בשנת 1957. לקח חודש וחצי עד שהגענו לארץ.
עליתי עם המשפחה שלי. היה כיף. את כל הדרך עשינו באוניה. שטנו ממלייה למלגה כל הלילה. במלגה חיכה לנו פעיל ציוני שהדריך אותנו ונסענו לג'ברלטר. נשארנו שם שבועיים ומשם נסענו למרסיי שבצרפת. גם שם נשארנו שבועיים. כל הדרך שטנו באוניה. ממרסיי שטנו שבוע ימים עד שהגענו לחיפה. היו לנו חברות באונייה והיה כיף להפליג באונייה ולהיות על הים.
הגענו ישר לבאר שבע וגרנו בשכירות. אני זוכרת שהבניינים היו בתהליך בנייה ואנחנו נכנסנו. היו לנו שתי דירות. בהתחלה השירותים היו בחוץ, עד שסיימו לבנות. אבא הביא כסף מספרד ומזה אכלנו. אחי ואחותי מצאו עבודה והם פרנסו אותנו עד שאבא קיבל כסף מביטוח לאומי.
הייתי עוד צעירה. בני דודים מתל אביב באו לבקר אותנו. בסךהכל היה לי טוב.
אחרי שהתחתנתי בשנת 1959, נולדו הילדים. לא עבדתי. גידלתי את הילדים בכיף (6) – 3בנים ו3 בנות. השתלבתי היטב בארץ.
אהבתי שיר בספרדית: "שלום לארץ האהובה שלי" של זמר (נוצרי) אנטוניו מולינה. החברה שליהקדישה לי אותו לקראת העלייה לארץ. התרגשתי מאוד ובכיתי.
שם השיר: Adios a espa?a

שם הזמר: Antonio molina

tengo una copla morena echa de brisa, de brisa y de sol

cruzando la mar serena, con ella te digo adi?s

adi?s mi espa?a preciosa, la tierra donde nac?

bonita, alegre y graciosa como una rosa de abril

ay, ay, ay, voy a morirme de pena vivio tan lejos de ti

que lejos te vas quedando espa?a de mi querer

a dios le pido llorando que pronto te vuelva a ver

como una rosa encida perfuma mi coraz?n

adios mi espa?a querida pa' ti canto mi canci?n

y al darte mi despedida, y es beso, y es oraci?n

mi espa?a tierra querida, pa' siempre adi?s

הקמת משפחה
בת 17 נשאתי, בשנת 1959. הכרתי את בעלי בבאר שבע. הוא היה בן דוד שלי. לא עבדתי. בעלי היה בן 28 כשהכרנו. התחתנתי באולם בשכונה א'. עד היום אני גרה באותו בית שהתחתנתי, שצמוד לבית ספר "ניצנים", בו עבד בעלי כשרת בית הספר. המשפחה של בעלי ואנחנו בני דודים. אבא של בעלי היה אח של אמא שלי. הכל נשאר במשפחה. עד היום אנחנו בקשר הדוק מאד. חמותי אהבה אותי ואני אהבתי אותה. הייתי היחידה שהיא באה לבקר אצלי. הייתי מכבדת אותה ומכינה מה שהיא אוהבת. הילדים שלי אהבו אותה. קראו לה "סבתא חדשה", כי גרה בכפר סבא. יש לנו קשרים הדוקים עד היום עם הגיסים והגיסות שלי.
כל הילדים למדו בבית ספרי סודי"ניצנים". אבי (52), למד בתיכון בפנימייה בבן שמן. היה מחונן. נשוי. 3 בנים. גר בתל אביב. אחראי על תוכנות במחשבים בבתי ספר בארץ.
דני (50), למד בתיכון מקיף ו'. נשוי. 3 בנות. גר במודיעין. אחת הבנות שלו, נכדתי, לומדת באוניברסיטה בבאr שבע וגרה אצלי. הוא אופטומטריסט ועובד באופטיקנה.
סימה (46), למדה בתיכון מקיף ד'. נשואה. 3 בנות. גננת. גרה בבת ים.
יעל (41), למדה בתיכון מקיף ד'. נשואה. 3 בנות. לומדת תיאטרון ומשחק. גרה בירקונה בהוד השרון.