ארץ ישראל היפה

תכנית הקשר הרב דורי בביה"ס בכרכור

הייתי ילד בלילות עצוב

משוטט לבד

לא נתתי לאיש לדעת

את היית אהבת נעורי."

השיר מספר על מישהו שהייתה לו אהבת נעורים. אך הוא לא נתן לאיש לדעת ולא סיפר על כך לאיש. השיר מסתכם בזה שהיא עוזבת והוא נשאר, שאף אחד אינו יודע ושבגלל שהתבייש הפסיד את האהבה.

השיר לקוח מתוך אלבום שנקרא: "אור ישראלי" של הזמר המוכשר שלום חנוך, אשר יצא בשנת 2003, את השיר המרגש כתב והלחין שלום חנוך בעצמו. במשך השנים ביצעו מספר זמרים קאברים לשיר הזה.

המסר שאני לומד מהשיר הוא שאין מה להתבייש באהבה. רצוי לשתף מידי פעם חברים וידידים גם אם אתה יודע שזה לא רציני כי זה הרבה פעמים עוזר ומעצים את החוויה והמשמעות באהבה.

הסיפור תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר הקהילתי בכרכור

שלום חנוך
שָׁלוֹם חֲנוֹךְ (נולד ב-1 בספטמבר 1946) הוא זמר-יוצר, פזמונאי ומלחין ישראלי, הנחשב לאחד מראשוני היוצרים ברוק הישראלי. יצירתו, הן במסגרת שיתופי פעולה עם אמנים אחרים בתחילת דרכו והן לאחר מכן כסולן, השפיעה רבות על המוזיקה הפופולרית בישראל. במיוחד מוכר שיתוף הפעולה שלו עם הזמר אריק איינשטיין, שהניב את אלבומי הרוק הישראליים הראשונים.

”אין מה להתבייש באהבה “