אסתר כהן, משפחת מקימי מושב כרם בן זמרה

היינו במקום שהילדים בבית הספר הכי אוהבים
כשהייתי ילדה קטנה בבית
סיפורה של אסתר כהן {רוזיו)

סיפור הילדות של אסתר כהן עודי לבית משפחת רוזיו – משבע המשפחות שהקימו את מושב כרם בן זמרה

נולדתי בשנת 1946 בטורקיה. עליתי לארץ בשנת 1949. אנחנו עשרה אחים במשפחה. לפני קום המדינה עלו לארץ שלושה מאחי בעלייה בלתי לגאלית (בסתר).

עברנו לגור בכרם בן זימרה, ישוב חדש ללא מים ללא חשמל. במשך השנים בנו בתים חדשים  וחיברו חשמל ומים לברזים.

כרם בן זמרה

"כֶּרֶם בֶּן זִמְרָה הוא מושב בגליל העליון ליד צפת השייך למועצה אזורית מרום הגליל. המושב הוקם בשנת 1949 על ידי קבוצת עולים מטורקיה. בראש הקבוצה עמד בנימין אשכנזי, שקיבץ מטעם הפועל המזרחי 7 משפחות נוספות (מש' רודיטי, מש' קזס, מש' רוזיו, מש' אשכנזי, מש' בן עזרא, מש' מילס ומש' בגא). בשנות החמישים הגיע למושב הרב מאיר יהודה גץ, אשר לימים היה הרב הראשי של הכותל. אל המשפחות המייסדות הצטרפו בשנת 1951 עולים מרומניה, ביניהם ניצולי שואה. בשנת 1952 הצטרפו למושב עולים ממרוקו. בתחילה נקרא המושב "הר אדום" על שם הכפר הערבי "ראס אל אחמר" שעל אדמותיו הוקם. המושב נקרא על שם התנא רבי יוסי בן זמרה הכהן, שקברו מצוי בתחום המושב". (ויקיפדיה)

מושב כרם בן זמרה – ויקיפדיה

תמונה מילדותי בבית בכרם בן זמרה

תמונה 2

למדתי בבית ספר יסודי בישוב תיכון למדתי בצפת עברתי קורס לאחיות בפוריה לאחר מכן עבדתי בבתי הספר כאחות והמשכתי לעבוד בטיפת חלב בתחנה לאם וילד. עבדתי במשק המושב  חלבתי פרות, טיפלתי בעופות, עזרתי להורים במשק הבית  הייתי יד ימינו של אבי.

הייתי תלמידה ממוצעת ושובבה אהבתי ללמוד כל דבר היינו משחקים מחבואים, אוספים אגוזים. למדתי תפירה ובמשך השנים תפרתי לעצמי ולבנות שלי.

אני מתנדבת במשך השנה להכין שי לחיילים ואני אוהבת לעזור ולתמוך במשפחה הנהדרת שהקמתי עם אברהם בעלי.

קישור לסיפור: ילדות בטבריה בתקופת מלחמת השחרור