אסון הטופולב

אני סבי וסבתי
סבא שלי
סיפור שקרה בזמן מלחמת ששת הימים

התגייסתי בשנת 1965 ושירתתי ביחידת נ.מ באחד מבסיסי חיל האוויר.
בשנת 1967(מלחמת ששת הימים) היינו אותנו בכוננות מירבית ודריכות 24 שעות מסביב לשעון, כדי היא להגן על הבסיס מפני התקפות מהאוויר.
בבוקרו של היום הרביעי של המלחמה, עם עלות השחר, הגיח מבין העננים גוף שמימי ענק בגודל של מטוס   בואינג (מטוס ענק).מיד הסתבר שזהו מטוס הפצצה מסוג טופולב 16רוסי שבתוכו ישב צוות עיראקי שנשא מטען לא מבוטל של פצצות. מטרתו הייתה להפציץ את הבסיס, אחרי שכבר הפציץ את נתניה, מנחת מגידו ועמד להפציץ את שדה התעופה הצבאי שלנו – רמת דוד.

מטוס טופולב

למזלנו כנראה שהמטוס לא זיהה בזמן שהוא הגיע ליעד (הבסיס). יחידת הנ.מ זיהתה מיד במה מדובר, המ.כ.ם נעל על המטרה, פגע בו וכנראה גם שיתק את מערכות ההטלה של הפצצות. המטוס התרסק בסופו של דבר מעל בסיס קטן באזור עפולה.
מההתרסקות נהרגו 14 חיילי צה"ל וכן צוות המטוס העיראקי. 2 חיילים נהרגו לאחר מכן לאחר שנגעו באחת הפצצות.
עם כל הצער והיגון על הנפגעים שהיו חיילי הבסיס, מטרתו הסופית של המטוס – להפציץ את בסיס חיל האוויר – נכשלה. עדיין קיים הצער והכאב על הנפגעים בהתרסקות.

לא מבוטל
גדול מאד