אנמוט על שום מה ? לא ידוע !

אלכסנדר ואביתר
אלכסנדר
הגילוי של בתי מיכל

שמי נגזר מהיסטוריה משפחתית  שבוססה על  ידי ילדי בעת ביקורם בעירה  לאנצוט  במחוז גאליציה  בדרום
מזרח פולין, כיום בגבולות אוקראינה. בשנת 1997 ביקרה בתי הבכורה מיכל במסגרת מסע לפולין בבית הכנסת שבעירה שנשאר כאוד מוצל מאש לאחר השואה. בית הכנסת  שימש את הצבא הגרמני כאורווה בשנות המלחמה. בגלל ייחודו ההיסטורי החלו גויים מקומיים לטפח את המקום. כאשר נכנסה מיכל לבית הכנסת וראתה את הציורים שעל כתלי בית הכנסת, נתגלו לעיניה ברכות מברכת החודש.

בברכת "מי שעשה ניסים לאבותינו" בתחתית הברכה כתוב היה ע"ש מי  ומי שנידב את הברכה. נכתב שהברכה מוקדשת לעילוי נשמות בני ובנות משפחת אנמוט לדורותיהם. ביניהם הופיע השם אלכסנדר וכמו כן השם של
אבי ז"ל (שנפטר בארץ) ושמות בני משפחה שלא ידעתי על קיומן. אני אצטרך עוד לברר במדויק בבוא הזמן שיתאפשר לי. מיכל לא יכלה לעמוד על רגליה והתעלפה. את התמונות צילם רופא המשלחת (מנס ציונה)
תיעוד זה קיים כמובן ברשותי. שלושת ילדי ביקרו במקום: מיכל שתיבדל לחיים, ליאור ז"ל  ועמית שיבדל לחיים.
אני טרם היה סיפק בידי להגיע ולראות  במו עיני.  למרות שזכיתי לחיות במחיצת סבי ואחי סבי עד גיל 26, מעולם
הם לא סיפרו לי שקיים תיעוד של המשפחה בעיירה.

בית הכנסת בפולין

בית הכנסת בפולין

מספר פעמים יצרתי קשר עם בית התפוצות במגמה לנסות להבין את מקור השם ואת ההיסטוריה המשפחתית

אולם לא קיבלתי כל תשובה מספקת בעניין. התחלתי לנסות לבד להתחקות  בעזרת האינטרנט . אמנם קיימים
דפי עדות במוזיאון יד ושם, אבל אין בהם שום אזכור  לשורש שם המשפחה. בקריאת ההיסטוריה של יהודי העיירה וכמו כן בשם העיירה מתברר  שהיהודים המקומיים נושאים שמות משפחה בעלי גוון גרמני. יהודים הגיעו למקום בעיקר מאזורי גרמניה, לאחר שהמלך קזמיר נתן את הסכמתו להתיישבות במקום. אכן בווארייה  שבגרמניה ישנה
עיר בשם לנדסהאוט. לפי מה שניסיתי לברר עם דוברי השפה הגרמנית משמעות השם "מלא חן" (אני לא יודע
ברור את הדיוק שבפרוש השם)

אמנם היה לי סבא שהכרתי אך למרות זאת  לא נאמר דבר ולא חצי בדבר מקור השם. אף אחד מבני המשפחה הגרענית (סבא אחי סבי ואבי) לא נפתחו כלפי ברצון  כדי לספר על כל מה שעבר עליהם. בשנים האחרונות

בעקבות המחשב והאינטרנט התחלתי לנסות ולחפש כל מקור אפשרי (לפי הבנתי) על מנת לחפש כל קשר שהוא
בין השם וההיסטוריה היהודית, אבל לא צלח בידי. כיום בעקבות השתתפותי במיזם אני מקווה שאצליח בעקבות הביקור בבית התפוצות לנסות להיעזר במקום לדעת יותר על מקור שם המשפחה.

צלח
הצליח