אנה- חנה

חנה בדיור המוגן "עד 120"
חנה עם ניב ועומר
סיפורה של חנה גולינסקי
ילדות
אנה נוי נולדה בגרמניה בעיירה קרובה למינכן למשפחה יהודייה ואביה כיהן כרב, כשאנה הייתה בת ארבע אביה קיבל הצעת עבודה בשוויץ ובשנת 1936היא עברה עם משפחתה לשוויץ ,מכיוון ששהתה בשוויץ אנה ומשפחתה לא היו מעורבים בשואה. לאחר שגרה בשוויץ אנה עלתה עם משפחתה לארץ ישראל וכשהגיעה שינו את שמה מאנה לחנה.
נערות
לאחר שחנה ומשפחתה עלו לארץ הם גרו בעיר חיפה. חנה השתלבה טוב בחברה החדשה , אהבה את הנוף והצליחה ללמוד את השפה החדשה די בקלות . חנה השתתפה בפעילויות נוער ובארגונים כמו הצופים או הנוער העובד.
חנה כאישה
לאחר שסיימה את לימודיה בתיכון,חנה התחילה ללמוד הוראה ועבדה מספר שנים כמורה לחינוך רגיל חנה החליטה ללמוד הוראה לחינוך מיוחד וחזרה לעבוד אך הפעם , כמורה לחינוך מיוחד בכיתות קטנות. לאחר מכן חנה הכירה בחור שתוך חצי שנה הפך להיות בעלה.לפי דבריה של חנה. היה זה דבר נורמאלי להתחתן יחסית מהר לעומת היום.מכיוום שבעלה עבד וגר בראשון לציון היא עברה לעיר ביחד איתו.
לחנה נולדו 2 בנים מצליחים.
לסיום , היה מהנה ומרתק לעבוד ולהכיר את חנה , לפי דעתנו יש לה סיפור חיים יוצא דופן ומרתק…
תודה ליפעת מעוז, המורה שהובילה ותמכה ולתכנית  הקשר הרב דורי שאפשרה לנו להחשף, להכיר, להנות ולתעד את סיפורה של חנה.

הנוער העובד והלומד
הנוער העובד והלומד (הנוע"ל) היא תנועת נוער שיסודותיה בתנועת הנוער העובד, שהוקמה ב-1924 בארץ ישראל על ידי בני נוער עובדים שהתאגדו על מנת להגן על עבודתם וזכויותיהם.

”חינוך תמיד היה חשוב וחיוני למדינת ישראל“