אמנות החשבונאות והמיקוח

משחק קלפים עם אנה באחד מהמפגשים
התלמידות עם אנה באחד המפגשים
אנה הייתה מנהלת חשבונות ברוסיה. כשעלתה ארצה והתקשתה להשתלב במקצועה, השתמשה בידע ובניסיון שצברה במהלך עבודתה ברוסיה

אנה קרסניצקי נולדה בשנת 1924 בעיר נובוסיבירסק שברוסיה. היא הייתה תלמידה מצטיינת ושימשה כיד ימינה של אמה. היא למדה הוראת חשבונות והחלה להשתלב במקצוע עם סיום לימודיה. אנה אהבה את תחום הכלכלה והתעניינה במתרחש בשוק העבודה במדינתה. עם עליית הנאצים לשלטון, משפחתה נאלצה להסתתר אצל משפחה של נוצרים. בשנת 1947 עלתה ארצה.

אנה הייתה מנהלת חשבונות ברוסיה. כשעלתה ארצה והתקשתה להשתלב במקצוע התחילה לעבוד כמוכרת בשוק והשתמשה בידע ובניסיון שצברה במהלך עבודתה ברוסיה: בשל פערי השפה התקשתה אנה להשתלב במקצוע החשבונאות בישראל. לכן היא עבדה בניקיון משרדים. שגרת היום האפרורית שעממה אותה והיא רצתה להשתלב בתחום העניין שלה, כלכלה וחשבונאות. לכן היא החליטה יום אחד למכור חפצים ישנים שלה בשוק. היא השתמשה בידע שצברה במהלך ללימודיה בתחום הכלכלה כדי לשווק את החפצים ואף מכרה רבים מהם בהצלחה.

אנה: המפגשים עשו לי טוב על הלב בכך שהרגשתי שאני באמת נותנת מעצמי למען החברה.

ג'סיקה ואופיר: אנה היא אישה חמה, לבבית, מצחיקה ומאוד נהננו להיות איתה במפגשים.