אמה של סבתא

ליהי וסבתה באחד המפגשים של הקשר הרב דורי
סבתא של ליהי עם דוד בן גוריון.
ציונות אמיתית

שמי חמדה. אמי, לילי מנחם נולדה בסלוניקי, יוון, למשפחה דתית ששורשיה בספרד.

אמי התחנכה במוסדות יהודיים, מגן הילדים ועד הסמינר לגננות, שבהם לימדו מורים מארץ ישראל. היא הייתה ממייסדי "החלוץ הצעיר" ביוון.

ב – 1935 עלתה לארץ לשכונת נווה שלום ביפו. עם פרוץ המאורעות (1936) כבר הייתה פעילה מטעם ארגון אמהות עובדות בפינוי ילדי יפו. בתל אביב הדריכה בקייטנות שהקימה להם העירייה על שפת הים. עם נישואיה עברה לשכונת פלורנטין שהשתייכה ליפו, שם הקימה גן ילדים ליום לימודים ארוך.

כשאבא חושי ראש עיריית חיפה רצה להביא פועלי נמל להקמת הנמל בחיפה ובתל אביב, היא נתבקשה כדוברת יוונית לנסוע אתו ולשכנע אותם להגיע ארצה וכך עשתה. אמא גם נחלצה לקליטת העולים ניצולי השואה ובעיקר יוצאי יוון.

במלחמת העצמאות ולאחריה ניהלה 3 שנים את האגף למשפחת החייל בשכונת התקווה וסביבתה. במשך מלחמת העצמאות ניהלה את האגף לסיוע למשפחות החיילים המגויסים בשכונת התקווה. אמא הקימה מועדוני ילדים ודאגה להקניית מקצוע לנערות ונשים, עודדה אותן לצאת מביתן ולעזור בפרנסת המשפחה.

אמא הייתה פעילה גם בתחום הלאדינו ב-1954 נבחרה למנהלת רדיו כל ישראל בשפת הלאדינו. בעקבות פעילותה נבחרה בשנת -1959 למועצת העיר תל אביב מונתה ע"י ראש עיריית תל אביב מרדכי נמיר לאחראית על התקציבים לענייני חינוך וספורט של הנוער בתל אביב.

במסגרת תפקידה נשלחה לדרום אמריקה, טורקיה, קפריסין ומדינות נוספות בהן ארגנה סניפים של "מועצת פועלות".

מצורף סרטון המתאר את תהליך העבודה בתכנית :

הזוית האישית

סיפורה של לילי מנחם תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר "אלחריזי" בתל אביב, בסיוע המורה המלווה אתי מונוביץ'

מאורע
התרחשות; מקרה