אלי עוזר לאנשים

אני וסבתא מזל
סבא בעבודה
פועלו של סבא אלי

סבא אלי נולד ב-1948 בארגנטינה, במחוז שניקרא קונקורדיה. זה היה מקום קטן שגרו בו אנשים טובים מאוד.

אלי היה בן בכור לאחות שנולדה 6 שנים אחריו.

הוריו היו עשירים מאוד, היו להם שטחים גדולים של מרעה לפרות. סבא אלי למד בבית ספר מרוחק מהבית, אליו היה מגיע רכוב על סוס. בית הספר היה מעורב, כלומר, למדו בו לא רק יהודים אלא גם תושבי המחוז.

סבא אלי עלה עם הוריו ואחותו לארץ בשנת 1965. הם עברו לגור בלוד מכיוון שכל משפחתו של אלי כולל סבו וסבתו, דודיו ודודותיו גרו שם.

סבא אלי הגיע לקיבוץ החותרים וגידל שם בננות. לאחר השהייה בקיבוץ, אלי עבר לבית ספר הטכני של חיל האוויר בחיפה וכשסיים את לימודיו התגייס לחיל האוויר. בצבא אלי הועסק כטכנאי מטוסים.

סבא אלי הכיר את סבתא מזל כשהייתה בת 14 והוא בן 16. הם נפגשו עם כל החברה, שגרו במושב ניר צבי.

לאחר שסבא סיים את הצבא וסבתא הייתה חיילת צעירה, הם החליטו להתחתן. ב-  22.12.1972  סבא וסבתא התחתנו, נולדו להם 3 ילדים: לימור, אמי הבכורה, ולאחריה נולדו 2 בנים שי משה, ואלון.

סבא אלי השריש את אהבה לספורט במשפחה. הוא אהב ספורט מהיום שנולד. בארץ החל להתאמן בריצה והיה אלוף חיל האוויר בצבא.

לאחר סיום הצבא התחיל לעבוד בתעשייה אווירית, שם קידם את הספורט בעבודה: ריצה, רכיבה על אופניים, דואטלון (ריצה שחיה ושוב ריצה), טניס שולחן, צעדות, וכל דבר שהיה קשור לספורט. אלי גם היה שופט בטריאתלון ודואטלון.

סבא אלי יחד עם כל המשפחה, הובילו את שי (דוד שלי) לכל תחרויות השחייה, דואטלון, טריאתלון, אופניים וריצה בהם התחרה.

סבא אלי אהב לעזור לכל דורש ולא רק בספורט אלא בכל תחום בו נקרא לסייע. סבא אלי יצא לפנסיה מוקדמת, כי רצה להתנדב בכל מיני מקומות כמו: ביטוח לאומי, יד שרה, צבא ועוד. הוא עזר בעידוד, בהסעות ובכל דבר שנדרש מימנו. סבא אלי לא שפט אנשים על מה ומי שהם, אלא אהב וכיבד כל אחד כפי שהוא. הוא התחבר עם אנשים רבים, אהב לעזור להם וזה לא מובן, הוא השקיע שעות רבות בכך.

בכול המקומות בהם התנדב סבא אלי, דאג להביא את הקפה, הכוס, הסוכרזית, נייר הטואלט ואת הסנדוויץ' כדי שלא יצטרך לבקש מאף אחד. סבא שלי היה איש זהב ואני שמחה שהוא שזכיתי להכיר אותו.

זיכרון של סבתא מזל מחג הפסח

הוריה של סבתא עלו מתוניסיה. היתה להם מסורת שם אותה הביאו לארץ והיא, שבערב ראש חודש ניסן היו מקיימים את טקס הבשישה.

הבשישה עשויה מתערובת של חיטהשעורה, שקדים, תמרים, סוכר ותבלינים (יש המוסיפים סוכר ושמן). הטקס נעשה לזכר סיום בנית המשכן וחנוכת הבית של המשכן. הכנסת הזהב לבלילה היא לזכר כל מי שתרם להקמת המשכן (וגם סגולה לפרנסה טובה). מערבבים עם מפתח ואומרים יא יפתאח – ה' הפותח (אתה ה').

בלא מפתאח- בלי מפתח.

תרזקנה – תן לנו מטובתן.