אלי וכרמלה סיפור אהבה

אני וסבא שלי
סבא שלי בתקופת שירותו בצה"ל
עלייה והתאקלמות בארץ

אלי לוי נולד בסופיה שבבולגריה בשנת 1946, עלה לארץ עם אחיו והוריו בשנת 1949.

הם גרו במחנה עולים שנקרא 'שער עלייה' שליד חיפה לתקופה מסוימת. לאחר מכן הם עברו לגור בטירת הכרמל בבית ערבי נטוש. אלי למד בבית הספר היסודי "הגבעה", ולאחר מכן למד בבית הספר המקצועי "עמל". במקביל, הוא התחיל לעבוד בתעשייה הצבאית עד גיוסו לצה"ל. אלי התגייס לצה"ל בשנת 1964. הוא שירת בחיל השריון. במהלך השירות אלי הכיר את כרמלה, שגרה בזמנו בנתניה. הבסיס של אלי היה בבאר-שבע. ההיכרות נעשתה על ידי חברה משותפת.

לאחר תקופת חיזורים ארוכה שכללה נסיעות מבאר-שבע לנתניה ובחזרה, אלי השתחרר מצה"ל בשנת 1967, והם התחילו לחשוב על לחזק את הקשר. אלי וכרמלה התחילו לחסוך כסף לדירה, ובשנת 1970 הם נישאו!

בשנת 1971 בתם הראשונה ורד נולדה, ושלוש שנים לאחר מכן לשמחתם הרבה נולד בנם עמית.

והם גרו באושר ועושר!

סבא אלי: נהניתי מהתכנית בזכות הקשר בהתחברות הגדולה לנכד והעברת המידע האישי לנכד.

הנכד נדב: היה ממש כיף, למדתי המון דברים חשובים לחיים.

שער העלייה
שער העלייה היה יישוב קליטה ומחנה עולים במערב חיפה, ששימש כמחנה מעבר מרכזי לעולים שהגיעו לנמל חיפה בעלייה ההמונית שהחלה מיד לאחר קום מדינת ישראל. המקום שימש כמחנה הקליטה הגדול ביותר של עולים לישראל. (ויקיפדיה)

”משפחה זה הערך הכי חשוב“