אלה אייזנברג – סיפור ילדות

סבתא אלה וגיא
סבתא אלה וגיא - סיפורו של חפץ
זיכרונותיה של אלה אייזנברג מילדותה

נולדתי בתל אביב בשנת 1950.

אבי, אריה ויזנפלד-שדה עלה לארץ בשנת 1936 מהנובר, גרמניה לפני עלית הנאצים לשלטון.
אמי, מרים לבית פרייברג עלתה לארץ עם משפחתה מפולין בשנות ה-20 מטעמים ציוניים ולמדה בבית הספר לבנות בנווה צדק. אבי הספיק ללמוד בפריז הנדסת גשרים אולם כשהגיע לארץ המצב כאן היה קשה ולא הייתה לו עבודה במקצועו ולכן בתחילת הדרך עבד כפועל בנין.
אבי היה איש משכיל במיוחד, דובר 7 שפות על בוריין, אוהב מוסיקה קלאסית ומגיל צעיר היה לוקח אותי לאופרה ולקונצרטים כל שבוע וליווה אותי בלימודי. בבית דיברנו רק עברית ואבי לא הסכים שאדע את השפה הגרמנית.
למדתי ב"אוהל שם" ברמת גן. הייתי תלמידה מצטיינת ואת עיקר זמני הקדשתי לקריאה וללימודים. בזמני הפנוי לימדתי את ילדי השכונה שהתקשו בלימודים.

אלה כנערה

במסגרת פעילויות בית הספר עסקנו בקליטת עולים שהגיעו לארץ, עשינו הכנות לצבא במסגרת הגדנ"ע גלילות ועזרנו בקטיף תפוחים בקיבוץ "עמיר".

דני פרייברג, בן דודי האהוב שהיה מבוגר ממני בשנתיים נהרג בפעילות מבצעית בשבטה בספטמבר 1968 בהיותו בן 20. דני התייתם מאמו בגיל 6 והוריי "אימצו" אותו כשעברנו לגור ברמת גן ב-1960. דני היה לי כאח, היינו חברים הכי טובים ובתיכון למדנו ב"אוהל שם". בילינו במסיבות, למדנו יחד וחלקנו סודות.

בספטמבר 1968 התגייסתי לצבא ובעודי בטירונות הודיעו לי על האסון שקרה, שדני ושני חברים שהיו עמו על הנגמ"ש עלו על פצצה ישנה בשיבטה ונהרגו במקום. קשה לתאר את האבל, וכשנולדה בתי הבכורה ב-1971 קראתי לה דנית על שמו.

משפחת אבי עלתה לארץ מהנובר, גרמניה בשנת 1936 לפני מלחמת העולם השנייה. בגרמניה היו להם חיים מצוינים. משפחה אמידה שבניה שיחקו טניס, התחברו עם השכנים ה"ארים" ונשלחו לפריז ללימודים גבוהים. אבי למד הנדסת גשרים, ואחיו למד אמנות ב"סורבון". סבתי סירבה לעלות עימם ל"פלסטינה" והצליחה להגיע ב-1.9.39 באנייה עם הרהיטים לארץ.

המצב בארץ היה קשה ולא הייתה עבודה בנמצא. לכן, אבי, שלא יכול היה למצוא עבודה כמהנדס, עבד כפועל בנין. במשך הזמן המצב נעשה נוח יותר, ולימים, כשגרנו כבר ברמת גן אבי עבד בעירית רמת-גן כמהנדס מדור הדרכים.

בשנת 1920 עלתה משפחת אמי מרים לארץ מפולין מטעמים ציוניים. אביה מרדכי בנה בית ברחוב הס עבור המשפחה. אמי למדה בבית הספר לבנות בנווה צדק, נישאה בגיל צעיר ועברה לגור ברחוב מכבי בת"א ושם הקימה את משפחתה.

בשנת 1968 התגייסתי לצבא. שירתתי בבסיס קליטה ומיון (בקו"ם) במדור שחרורים עקב דחיית שירות לצורך לימודים בחו"ל וסיבות מיוחדות אחרות.

אלה חיילת

בתאריך 29.6.1970, עם תום שירותי הצבאי נישאתי לחיליק איזנברג ב"היכל הפאר".

עבדתי שנים רבות במכון הישראלי לנפט ולאנרגיה ולאחר מכן – עד היום – 23 שנים באוניברסיטת תל אביב כמנהלת ארגון מהנדסי חשמל, אלקטרוניקה ומחשבים בישראל. במסגרת עבודתי ארגנתי כנסים בינלאומיים רבים.

ביססתי את שליטי בעיקר בשפות אנגלית, גרמנית וספרדית – כתחביב, וכן אני רוקדת טנגו מזה 17 שנה באדיקות.

העשרה
סורבון : כינויה של אוניברסיטת פריז (Université de Paris). מקור כינויה של האוניברסיטה במכללת הסורבון – ה"קולז' דה סורבון" (Coll?ge de Sorbonne) שנוסדה ב-1257 על ידי רובר דה סורבון (Robert de Sorbon).

האוניברסיטה נוסדה במחצית השנייה של המאה ה-12. בעקבות מאורעות מאי 1968 בוצעה רפורמה באוניברסיטה והחל מ-1 בינואר 1971 חולקה הסורבון ל-13 אוניברסיטאות נפרדות. זוהי אחת האוניברסיטאות הידועות בעולם, ורבים מזוכי פרס נובל נמנים עם בוגריה.(ויקיפדיה)

חפצי יודאיקה
יודאיקה היא אמנות יהודית מסורתית של יצירת תשמישי קדושה שונים