אלאונורה פבריקנט – סיפור חיים

סבתא אלאונורה וניצן אבו
אלאונורה וניצן מתעדות
ילדותה של אלאונורה ונדודיה לאורך השנים

נולדתי ב1948 ,ברומניה ,אחרי מלחמת העולם השנייה, ב1951, עלינו ארצה עם האוניה  טרנסילבניה.
הגענו למעברת אוהלים בקריית שמונה  שאז קראו לה חלסה, משם הלכנו למושב בשם ביית הילל שהוא כמעט צמוד לקריית שמונה.
בבית הילל עבר החצבני ומשם הבאנו מים לשתייה ולחיות המשק.לא היו כבישים, לא היו ברזים לא היה חשמל ולא היו בתיי שימוש בתוך הבית.
החיים היו קשיים הוריי עבדו מהבוקר עד הלילה. אימי: אאוגניה. שם אבי אדלברטבגיל . כשהיו לנו פרות לחליבה הוריי הוציאו אותי בשעה ארבע לפנות בוקר לעזור בחליבת הפרות.  חרשנו את האדמה עם סוס ומחרשת יד. היה לנו משק חי: פרות, תרנגולות, אווזים, ברווזים והמון עצי פרי וגינת ירק לתפארת. אבי עשה גבינות, חמאה ולבן מהחלב של הפרות ואכלנו את זה. הלכתי לבית הספר בגיל 6 במושב עדיין לא היו כבישים ולא היו מים. בחורף המים היו מאוד קרים, המים בשוקת של הפרות היו קפואים. היינו צריכים לצאת בבוקר ולשבור את הקרח (כדי  שיוכלו לשתות).אנחנו הילדים בכפר שקענו בבוץ עד הברכיים ולפעמים חזרנו בלי מגפיים (מפני ששקעו בבוץ).
לבשנו המון שכבות בגדים, היה לנו תנור פשוט וישבנו סביבו והתחממנו. האביב הגיע ואתו המסתננים מלבנון. הם באו לגנוב ציוד חקלאי וחיות משק. אצלנו במשק גנבו פרה חולבת שהייתה הכי טובה ברפת.הפרה הגיעה ללבנון עם המסתננים,  ולמחרת היא חזרה הביתה. שמחנו ואימצנו  כלבים לשמירה. בכול אירוע חריג הכלבים נבחו והתריעו.
כשהייתי בן  11 הוריי התגרשו ועברתי עם אימי לחיפה, היה לי מאוד קשה, המעבר ממושב לעיר. אבי נישאר במושב.
בשכונה  היו המון ילדים בגילי  והתחברנו, הכרתי ילד בשם צביקה. בגיל 12 חזרתי למושב לחגוג את הבת מצווה שלי מפני ששם חיה  רוב משפחתי, חגגתי בחצר של הבית. בגיל 18 צביקה הציע לי נישואים והתחתנו.
 עברתי אתו לקריית ים. היינו שם שנה ועברנו למושב בית הילל, מבית הילל עברנו לחיפה ומחיפה עברנו לעכו. בגיל 19 נולדו שתי בנותיי גלי. ואחרי שמונה שנים נולדה רקפת.
שבע שנים אחר כך נולדה ביתי השלישית חן.  בעלי שירת בצבא קבע ולקראת סוף השירות קיבל התקף לב וניפטר. הייתי בת 45 וגם בעלי. אבדה גדולה לי לילדי ולנכדי.

מחנה עולים או יישוב קליטה, יישוב זמני

”לא קלים היו חיי במושב“