אילת שמי כשם העיר הדרומית בארץ.

סיפורה של אילת

נולדתי בישראל בשנת 1949, בזמן שכבשו את העיר אילת במלחמת העצמאות
הוריי רצו מאוד לקרוא לאחת מבנותיהם בשם אילת. אמי אסתר גמליאלית באה מתימן לארץ 1921, היא הייתה רק בת שנתיים. אבי עלה לארץ מרוסיה בשנת 1927, ושמו אביגדור יוסיפון וברוסיה היה שמו יוז'יק. הוא היה בן  רק בן חמש עשרה כשעלה לארץ. הוא הצטרף לארגון ה"שומר". כמעט כל משפחתו נספתה בשואה. נותרו רק אח ואחות שגרו בתל אביב ובעפולה. הוריה של אמי גרו בתל אביב. אמי הייתה זמרת מפורסמת בתקופת מלחמת השחרור והשיר הכי מפורסם שלה היה "הטנדר נוסע".

כאשר התחתנה לא רצה אבי שתמשיך לשיר, אבל היא שרה כל השנים לנו. יש לי אח בכור ושמו בועז ואחריו נולדה ענת. נולדתי במושב בית עובד ורק אחר כך עברנו לגור ברמת ישי.  אני יודעת טוב עברית וקצת אנגלית ומבינה אידיש וערבית תימנית. התחביבים שלי הם: מוסיקה, קריאת ספרים, תשבצים וציור. אני עדיין עוסקת בתחביבים האלה. לפני כעשרים שנה התחלתי לאסוף אווזים וברווזים עשויים מפלסטיק, עץ, קרמיקה ומתכת .בין היתר התחלתי לאסוף חפצי יודאיקה, כגון: חנוכיות, פמוטים, חמסות וכו'. בתור ילדה חגגנו את ליל הסדר בדרך כלל בבית לקראת ליל הסדר אימא הכינה דג ממולא הנקרא גפילטע פיש כמו כן מרק עוף עם קניידעלעך בעברית כופתאות סלטים למיניהם כגון: סלט תפוחי אדמה סלט חצילים סלט עגבניות ומלפפונים  כמובן מצות לקינוח ליפתן עוגת פסח אפויה מקמח מצות  קראנו בהגדה ושתינו ארבע כוסות יין ענבים ורימונים תוצרת בית מעשה ידי אבא זיכרונו לברכה.

הגדה
החוברת בה קוראים בזמן סדר פסח