אילן היוחסין המפואר שלי

אני ונכדתי אורי בבת מצווה שלה
מצאצאי גרוש ספרד

אילן היוחסין  המפואר שלי

שמי טובה חיון, אני בת 70, נולדתי במרוקו בשנת 1947 ועליתי לארץ בהיותי בת 7, בשנת 1955.

שורשיה הענפים  של משפחתי מתחילים עוד מגרוש היהודים בספרד ב1842.

בני משפחתי, משפחת הלוי, הגיעו אחרי הגרוש לארץ ישראל, לעיר צפת, במקום זה הם נתקלו בקשיים רבים, לא היה להם מה לעשות, ומחוסר ברירה הם שוב מצאו עצמם נודדים לארצות ניכר. לטורקיה, ליוון, לאנגליה, לסוריה ולמרוקו. הבן שהגיע למרוקו, חגי הלוי שמו, השתקע במרוקו  ואבי הוא הדור ה-11  למגורש חגי הלוי.

ברבות השנים, סבא רבא שלי, החליט שהגיע העת לעלות ארצה, הוא דחה זאת משום שרצה לקיים תחילה את בר  המצווה לנכד, שהוא  אבי.  סבי נפטר במרוקו ממחלת השחפת, ולא זכה לצערי לעלות ארצה.

סבא רבא שלי עלה לארץ הוא אחיותיו, וילדיו,  למעט סבתי ימנה, אמו של אבי,  שרצתה להישאר עם ילדיה במרוקו.

בארץ שלטו העותומנים, וסבא רבא ובני משפחתו עלו  על גבי פרדות לירושלים. כולם קבורים בהר הזיתים.

במרוקו בינתיים, סבתא  ימנה, אמו של  אבי, הקימה משפחה, אבי נולד והקים אף הוא משפחה של 7 ילדים. ביניהם אני .

בשנת 1955 עלינו לארץ , התגוררנו באשקלון ולאחר מכן דודי לקח אותנו למושב ישרש, שם חוויתי ילדות מדהימה.

הזוית האישית

הזדמנות נדירה ניתנה לי לספר אודות שורשיה הענפים של משפחתי, שהיא נצר למגורשי ספרד. מודה לכל אלה שנתנו לי את ההזדמנות לספר לנכדתי ולדורות הבאים אחריה.

גרוש ספרד
בשנת 1842, גורשו כל היהודים מספרד והתפזרו ברחבי תבל. בכל מקום שהגיעו הקימו קהילות יהודיות הנשענות על שורשים אלה.

”והיה כעץ שתול על פלגי מים אשר פריו יתן בעתו ועלהו לא יבול “