איך הפך אירוע משפחתי לאירוע לאומי

אני וסבתא
אורחי החתונה
חתונת סבא וסבתא בהר הצופים ירושלים

מעל פסגת הר הצופים: החתונה שריגשה את ירושלים

סבא וסבתא התחתנו בירושלים מיד לאחר מלחמת ששת הימים. סבא היה בין המפקדים האחראים על פינוי הר הצופים ממוקשים שהניחו הירדנים מאז 1948 עד 1967 מלחמת ששת הימים. החתונה הייתה מרגשת מאוד והגיעו אליה רבים מאנשי ירושלים מכיוון שזו הייתה הייתה הפעם הראשונה שהייתה אפשרות לעלות להר הצופים הישראלי. בחתונה השתתפו גם אמנים רבים שרצו לשמח את האורחים.

כל שנה סבא וסבתא עולים להר הצופים בכדי לחגוג את יום הנישואים שלהם. למדנו יחד את נושא ירושלים וחשיבותו של הר הצופים

כתבה 20.5.2012 מעל פסגת הר הצופים: החתונה שריגשה את ירושלים. ( מקומי ירושלים – רותי קדוש)
מעל פסגת הר הצופים: החתונה שריגשה את ירושלים בטקס החופה לא הבינו המושבניקים מחרות, נחמיה ושרה'לה חסיד, את גודל המעמד. רק שנים אחר כך, כשעברו השניים על רשימת האורחים, שכללה את טדי קולק, מנחם פורוש ושושנה דמארי, הבינו למה החתונה, שהתרחשה על הר הצופים בימים שאחרי הניצחון במלחמת ששת הימים, הפכה לאירוע של כל עם ישראל.

ניצן סופר וסבתא שרל'ה חסיד השתתפו בתכנית הקשר הרב דורי סיפורים תועד ביוני 2013 .

כתבה בעיתון ידיעות אחרונות – חדשות • 03.08.2017

חתונה של זהב

מי לא היה שם, בחתונה של שרה'לה ונחמיה חסיד ב־1967 • פוליטיקאים, אמנים ואנשי צבא – כולם הגיעו לחגוג עם הזוג הצעיר שנישא בהר הצופים אחרי מלחמת ששת הימים • השנה, במלאת 50 שנה למלחמה, החליטו שרה'לה ונחמיה לשחזר את החתונה — ולא ויתרו לשולי נתן על "ירושלים של זהב"

יעל פרידסון

שטח מפורז