איך הכרתי את ישראל?

במפגש הפתיחה של התכנית
במפגש הסיום של התכנית
החתונה של סבתי

הכרתי את ישראל דרך בעלי. עוד כשהיינו בתנועת הנוער "השומר הצעיר" הוא היה שם, ואני הייתי מהצעירים בתנועה. הוא אפילו לא הסתכל עלי.

כיון שהוא היה מדריך וגדול ממני הוא תמיד היה מקובל מאוד ומחוזר. ואני הייתי קטנה ממנו ולא משמעותית.

כשהתחלתי לשרת בצבא שירתתי בבאר שבע בחיל הנדסה, תפקידי היה לשרטט שדות מוקשים. הוא היה קצין בפיקוד דרום הוא ניזכר שהוא ראה אותי והתחיל לחזר אחרי. אני מאוד שמחתי והתרגשתי מזה, זה מאוד החמיא לי כי זכרתי אותו כאיש חשוב מאוד בתנועה. לאחר מכן נהינו חברים. לאחר שנה וחצי של חברות החלטנו להתחתן.

שתי המשפחות התרגשו מאוד. באותה תקופה נהוג היה לתת שעון לחתן וטבעת יהלום לכלה וגם נדוניה שבה מכינים מצעים רקומים מגבות וכלי בית.

את כל הכיבוד לחתונה הכינו בני המשפחה כמו כן גם את קישוט האולם הכינה המשפחה. החתונה נערכה בבית "מכבי אש". אבא של ישראל היה מתנדב בבית "מכבי אש" ולכן החתונה נערכה שם. בחתונה שלנו הופיעה הכנר המפורסם פנחס צוקרמן הוא היה רק ילד בן 8.

כיון שאף אחד לא רצה לשמוע אותו מנגן ואז אבא שלו עלה לבמה ואמר יום אחד אתם תשלמו הרבה מאוד כסף בשביל לשמוע אותו.

הייתה לנו חתונה שמחה ומרגשת ואני לא אשכח את היום הזה לעולם.

ובזכות זה נולדו לנו שלושה בנים מקסימים.

גיא סלונימסקי מביא את סיפורה של סבתא: איך היא הכירה את סבא?

נדוניה
תשלום הניתן בכסף או במתנות, על ידי משפחת הכלה לחתן או לשני בני הזוג יחד. בחברות מסורתיות התשלום מיועד לחתן, לעומת זאת בחברות שוויוניות יותר התשלום ניתן לשני בני הזוג.

”יום אחד אתם תשלמו הרבה מאוד כסף  בשביל לשמוע אותו.“