איך הכרתי את אשתי

סבא מנשה כיום
סבא מנשה בשנת 1985
אהבה ממבט ראשון

שמי מנשה בן שאול. נולדתי בשנת 1943 בטהרן שנמצאת באיראן.

בשנת 1963 התגייסתי לצבא בתפקיד חוקר מצ"ח. בשנת 1964 נשלחתי לקורס סמלים בה"ד 12 בצריפין. באותו בה"ד היה קורס טירונות לבנות שהתגייסו למשטרה צבאית. במהלך הקורס הסתכלתי על בחורה שהייתה בטירונות ואמרתי לעצמי: "זאת תהיה אשתי". לא דיברתי איתה ואפילו לא ידעתי מה שמה, כי אסור היה לנו לדבר עם הבנות בקורס. כל הזמן חשבתי עליה מבלי להכיר אותה.

לאחר חצי שנה, כבר הייתי סמל, פתאום הבחורה הופיעה ביחידה ואמרה שהיא תהיה הפקידה של היחידה. הייתי בהלם, לא ידעתי מה לעשות. לאט לאט התחלתי להתקרב אליה ולדבר איתה, למרבה התדהמה שלי ראיתי שהיא גם מעוניינת ליצור קשר איתי, שמה היה אראלה.

במהלך השירות התחלנו לצאת ביחד, אני סיפרתי לה את המקרה והיא הייתי בשוק. לאחר הצבא למדנו ביחד באוניברסיטת תל אביב במשך חמש שנים היינו קרובים אחד לשני. במהלך כל השנים היינו כאילו אותה נשמה. בשנת 1969 התחתנו ונולדו לנו בן (ירון) ובת (איילת).

סבא מנשה: הייתה לי חוויה טובה לספר לנכדה שלי את סיפור חיי, לשתף אותה ולהיות איתה ביחד בבית הספר.

מצ"ח
משטרה צבאית חוקרת. יחידה בצה"ל השייכת לחיל המשטרה הצבאית שעוסקת בחקירה משטרתית בתוך צה"ל. בראש היחידה עומד קצין בדרגת אלוף-משנה. (ויקיפדיה)

”הסתכלתי על בחורה שהייתה בטירונות ואמרתי לעצמי: זו תהיה אשתי“