איילה כץ-גדולטר מנהלת סניף הדאר בייסוד המעלה

אני וסבתא במפגש פורים
סבא וסבתא ביום חתונתם
סיפור חיי מהמעברה בכפר חסידים ועד ליסוד המעלה

נולדתי כאיילה כץ, בשנת 1933 ברומניה, עליתי ארצה לפני 40 שנה יחד עם כל משפחתי. נשלחנו למעברה כפר חסידים.

אני נסעתי מכפר חסידים לחיפה ללמוד עברית, כי ידעתי רק רומנית. אחר כך מכפר חסידים ההורים שלי עברו לגור בחיפה, כך שהתאפשר לי ללמוד עברית ולבלות במועדוני נוער. בהמשך הזמן למדתי עברית שוטפת כך שהסתדרתי יותר טוב בחברה.

בתקופת השרות הצבאי

תמונה 1

לאחר מכן התגייסתי. ואז שירתי במשטרה צבאית וסיימתי בדרגת סמל. אחרי צבא עבדתי במעבדה וכך הכרתי את יצחק בעלי לעתיד. אני ובעלי היינו נשואים 61 שנים לאחר שנה ביחד.

ביום נישואינו

תמונה 2

הבאתי לעולם את בני הבכור עופר בן ציון גדולטר. לאחר שנה וחצי הבאתי לעולם את בתי השנייה ענת ולאחר שלוש שנים הבאתי את בתי בת הזקונים רקפת.

אחרי שגדלו הילדים ניהלתי את סניף הדואר שביסוד המעלה במשך 20 שנה ובעלי יצחק עבד בחקלאות.

הזוית האישית

רונה גדולטר: הייתה לי חוויה מדהימה בבית הספר. סבתי היקרה הגיעה במיוחד נהנתה מאוד ואני נהנתי לשמוע את סיפור חייה.

ייסוד המעלה
יְסוּד הַמַּעֲלָה היא מושבה ומועצה מקומית בדרום עמק החולה. היא הוקמה בשנת 1883 והוכרזה כמועצה מקומית בשנת 1949. מקור השם, שהוצע על ידי פישל סלומון, מן הפסוק: "כִּי בְּאֶחָד לַחֹדֶשׁ הָרִאשׁוֹן הוּא יְסֻד הַמַּעֲלָה מִבָּבֶל" (עזרא, ז',ט'). בשטח המושבה נמצאו שרידי בית כנסת המתוארך בין המאה ה-4 למאה ה-6 לספירה, וכן כתובת הקדשה בארמית. ויקיפדיה

”בהמשך הזמן למדתי עברית שוטפת כך שהסתדרתי יותר טוב בחברה.“