איחוד המשפחה מאירן

אילנה הרשקוביץ ונכדתה אוריאן הרשקוביץ
אילנה הרשקוביץ ג'דידי בילדותה
סיפור העלייה המשפחתית שלי

שמי אילנה ג'אדידי נולדתי בפרס בשנת 1958.

יהדות אירן  היא אחת הקהילות היהודיות הגדולות מבין הקהילות היהודיות באסיה. הלבוש המסורתי בפרס נקרא צ'אדור, הצ'אדור הוא כמו אוהל המכסה את הגוף מהראש ועד הרגליים. אני אוהבת את הלבוש המסורתי ואת המוזיקה הפרסית, המילים של השירים הן בעלות משמעות.

העלייה לארץ – האיחוד המשפחתי

בשנת 1969 עלו שלושה אחיי: דני, מוטי ואלי. הם עלו לארץ עם עליית הנוער ולמדו בבית הספר שנמצא בקיבוץ העוגן. אימי ויקטוריה ואבי מוסא היו נורא עצובים, מודאגים והתגעגעו מאוד לאחיי שעלו ארצה. הם החליטו לעלות לארץ בעקבותיהם. בשנת 1971, הוריי, שלושת אחיי הנוספים: אשר, מנשה, דוד ואני עלינו לארץ.

כשהגענו לארץ נפגשנו הוריי, שלושת אחיי: אשר, מנשה, דוד ואני עם שלושת האחים שהיו כבר בארץ: דני, מוטי ואלי  והיינו כולם ביחד.

בפרס היה שמי מהרי, אך החלפתי את שמי לאילנה מכיוון שחשבתי שמהרי זה שם לא מוכר בארץ ישראל. למדתי בבית ספר "שפירא" שבנתניה עד כיתה יא' ולאחר מכן נאלצתי לצאת לעבוד כדי לעזור למשפחתי בכלכלת הבית. גם אחיי נאלצו לעבוד כדי לעזור ולתמוך במשפחה אשר נתקלה בקשיי עלייה וקליטה.

בביתנו דיברו בשפה הפרסית המדוברת ולא את הפרסית הספרותית ואנחנו עדיין ממשיכים לדבר בשפה הפרסית גם בארץ ישראל.

אילנה הרשקוביץ: אין דבר חשוב יותר מאיחוד המשפחה.

צ'אדור