איזהו העשיר? השמח בחלקו!

שושנה ונגה במפגש התוכנית
שושנה ושלמה בחתונתם
אישה חמה ומשפחתית. אוהבת לבלות את זמנה בחיק משפחתה המורחבת ומוקירה כל רגע בחברתם

שמי שושנה מושיוב, אני צברית, נולדתי בתאריך 2.1.1935 בחיפה,  למשפחה חמה בוכרית.

תמונה 1

אחריי נולדו שני אחיי: בני, שכיום הוא קרדיולוג והוא צעיר ממני בשנתיים וחצי ורותי, שכיום עקרת בית וקטנה ממני בעשר שנים.

כשהייתי ילדה גרתי במוריה 34, הוריי עבדו בחנות פירות ברחוב יפו. סבתי גרה אתנו ובבית הייתה אווירה טובה, בערבי שבת נהגנו לערוך ארוחות משפחתיות.

ביום שישי אחד, בדרך לבית ספר כשהייתי בת 13 זרקו רימון יד ונכנס לי רסיס לעין. רצנו לבית חולים "רוטשילד" הישן, שם הרופא ניסה להוציא את הרסיס עם פינצטה, קיוויתי לטוב אך לאחר שהוציא אותו הוא הודיע לנו שיש לי 4 צלקות פנימיות ושלא אוכל לראות יותר בעין זו.

בשנת 1950 הכרתי בחור מקסים בשם שלמה, שהיה בן דודי מדרגה רביעית ולאחר שנה וחצי התחתנתי אתו ועברנו לגור יחד בחיפה. פתחתי יחד עם בעלי ושותף חנות בגדים לילדים, החנות עבדה שלוש שנים ואז יצאנו מהעסק והשותף נשאר.

לאורך השנים נולדו לנו בשמחה רבה ארבעה ילדים מקסימים: ב-1954 נולד אייל בני הבכור, שכיום עובד באבני חן בבורסה ברמת גן, התחתן עם אישה בשם מירה ויש לו שני ילדים. בשנת 1958, לאחר ארבע שנים נולדה איילת השחר, שעסקה בחינוך מיוחד, אך פרשה. לאחר 3 שנים נולד אוהד. ואז אחרי 8 שנים נולד בועז, בן הזקונים שכיום עובד בתחום המחשבים ושוהה בארצות הברית עקב עבודה, נשוי לאישה בשם גליה.

לפני 15 שנים נפטרה אימי ולאחר 3 שנים נפטר גם אבי.

לפני כחמש שנים איבדתי את בעלי שנפטר ממחלת האלצהיימר.