אטימות המורה

סבא דוד ונדב
סבא דוד בצד שמאל
צריך להקשיב לילד

שמי נדב, סבא שלי, דוד ליפשיץ נולד בשנת 1946 בצ'כיה בעיר אוסצ'ינדלבן. הוא עלה לישראל עם משפחתו, כשהיה בן שלוש בשנת 1949. השנה סבא השתתף עמי בתכנית הקשר הרב דורי וסיפר לי סיפורים רבים על ילדותו. בחרנו להעלות מקרה אחד שזכור לו במיוחד מכיתה ג':

סבא דוד בילדותו (סבא בצד שמאל)

תמונה 1

בוקר אחד,בהיותי בכיתה ג',ביום קיץ מהנה, נכנס המורה והודיע בקול דרמטי: "היום תתחסנו נגד דיפתריה." דִּיפְתֶּרְיָה היא מחלה התוקפת בדרך כלל את דרכי הנשימה העליונות. לפני שהורכב לה חיסון הייתה מחלת הדיפתריה נפוצה וקטלנית ביותר". (ויקיפדיה) כל הכיתה נבהלה, ואני קמתי ואמרתי כי אני משוחרר מקבלת החיסון כי המחלה כבר עברה עליי. המורה אמר בטון של נזיפה: "אתה פחדן!!" מרוב עלבון הושטתי את ידי הימנית ואמרתי: "אני מוכן להיות ראשון!" כמה שעות לאחר מכן אושפזתי בבית-חולים.

מסקנה: צריך להקשיב לילד!

נדב: היה לי מאוד נעים ללמוד עם סבא וללמד אותו. נהניתי ולמדתי ממנו הרבה.

דיפתריה
דיפתריה (Diphtheria), המכונה בעברית קרֶמֶת או אסכרה, הינה מחלה מסוכנת הנגרמת ע"י חיידק. החיידק מתיישב באיזור הלוע והשקדים ומפריש שם רעלנים הגורמים בסופו של דבר ליצירת קרום דמוי ממברנה שגורם לקשיי נשימה עד כדי חנק. הרעלן של החיידק עלול בנוסף לגרום לבעיות בשריר הלב ובמערכת העצבים.

”לעולם עמוד על זכויותיך ואל תפחד מאף אחד“