אחריות

התיעוד המשותף בכיתה עם סבא
תמונה של סבא מילדותו
לקיחת אחריות במצבים שונים

אחריות

המעברה

סבא:"חמש שנים מגורים במעברה, במעברה היה לעיתים קשה קיבלנו אוכל בתלושים לפי גודל המשפחה וסוג האוכל. בחורף היה נורא קר ובקיץ היה חום לוהט. לאחר מכן עברנו לשיכון זמני בנתניה, השיכון הזמני עבר לשיכון קבוע ולאט לאט השתלבנו בחיי העיר.

לקיחת אחריות בכל שלב של התקופות

בזמן שהותינו במעברה אמי חלתה ואני ליוויתי אותה למרפאות בגיל צעיר מאוד. אחיותי התחתנו במעברה ולא ברצוננו אני ואחי הפכנו לגדולים במשפחה והיינו צריכים לטפל בה.

כאשר הייתי בכיתה ה' המורה של כיתה א' חלתה למשך שבוע ולא היה מחליף, לכן לקחתי על עצמי על האחריות ללמד את כיתה א' למשך שבוע, וכשהמורה חזרה אז היא קנתה לי ספר שקראו לו "הפלא ופלא" ולצערי איבדתי אותו במהלך השנים.

כשסיימתי את בית הספר היסודי רשמתי את עצמי (ללא ידיעת ההורים שלי) לפנימיית בית ספר חקלאי בן שמן וזה מבחינתי היה איזה סוג של עצמאות והכנה לחיים. בבן שמן אחד המדריכים נעדר במשך חודש מהעבודה שלו, ולקחתי את האחריות לדאות לאספקת מספוא לרפת למשך חודש."

רמת הגולן עבור סבא

רמת הגולן בשביל סבא היא רצועת ביטחון לארץ ישראל.