אחי מונל היה החבר הכי טוב שלי

אני וטל החמודה

הוריי בצעירותם

אחי שהיה קטן היה בבית יתומים שקראו לזה ברומנית אורפלינט.
לצערי, בגיל 19 אחי מונל נהרג בתאונת דרכים, וכל חיי השתנו מאז.

אחרי שמונל יצא מבית היתומים בגיל 11 הוא הפסיק ללמוד והלך לעבוד כדי לפרנס את הבית.
מונל אמר לי שידאג לי כל הזמן…בגיל 17 הוא חגג לי  את יום הולדתי. זו הייתה חגיגה מושקעת והביא לי מתנה שעון פובדה מרוסיה. עד היום הוא חסר לי…

בשנת התחתנתי 1960 עם בעלי ז"ל לאון ובשנת 1961 נולד לי בני הראשון סורין.
 תמונה 2
בשנת 1949 ביקשנו בקשה לעלות לארץ ישראל כל המשפחה. סבי וסבתי ז"ל קבלו אישור יציאה לארץ בשנת 1950. אנחנו קבלנו סירוב כל השנים עד שבשנת 1963 קיבלנו סוף סוף את האישור לעלות ארצה. בינואר 1964 יצאנו למסע העליה לישראל, מרומניה דרך איטליה. הפלגנו עם האנייה שבוע ימים בדרך לחיפה הגענו לארץ ולקחו אותנו לבית שאן.

אמי שטיינר סופיה לא קיבלה אישור לעלות לארץ ביחד איתנו והפרידה ממנה הייתה לי מאוד קשה.
בחודש אוקטובר 1964 אמא שלי הגיעה ארצה. בהריון השני כשהגעתי לארץ, הייתי צריכה להיות בשמירת הריון בבית חולים, בלי לדעת מילה בעברית. בחודשיים שהייתי מאושפזת בבית החולים, בשמירת הריון,למדתי קצת עברית. אחרי הלידה עברנו לגור בעיר ראשון לציון ולאט לאט הסתדרנו, קנינו דירה ויחד עמה הגיע גם הבן השלישי.
בשנת 1987 בעלי נפטר אחרי מחלה קשה. לא היה קל אבל הסתדרנו. בני הבכור סורין ובני השני איציק עזרו לי לגדל את בני רפי שהיה קטן מהם ב-15 שנה. שלושת הבנים כיום נשואים באושר ויש לי 7 נכדים ונכדות שזה כל האושר שלי.
מאז שבעלי נפטר לא נישאתי בשנית את כל חיי אני מקדישה לילדיי ולנכדיי שמחזירים לי אהבה רבה.
כל רצוני לראותם בריאים מאושרים ושמחים.