אחדות ועלייה מרומניה

זה אבא שלי הבן של סבתי פנינה
זאת אני שחר כשהייתי בת 3
לפני שהן עלו לאונייה הרומנים לקחו מהן את כל רכושן

סבתי פנינה נולדה בשנת 1936 בעיר יאשי ברומניה. בעברית מופיעים לעתים גם נקראת גם יאסי ויאש.

העשרה:

יאשי היא העיר השנייה בגודלה ברומניה, בירת מחוז יאשי הנמצא באזור ההיסטורי של מולדובה. העיר הייתה בירת נסיכות מולדובה בשנים 1564 – 1859, אחת משתי הבירות של הנסיכויות הרומניות המאוחדות בשנים 1859 – 1862 ובירתה החלופית של רומניה בעת הכיבוש הגרמני של בוקרשט במלחמת העולם הראשונה.
בשנת 2002 מנתה אוכלוסיית העיר 320,888 נפש, ובשנת 2006 מנתה אוכלוסייתה, כולל פרווריה, כ־450,888 נפש.

סבתא ואחותה ציפורה עלו מרומניה לארץ ישראל בשנת 1951 בהפלגה.
ההפלגה באנייה נמשכה שבועיים. ציפורה נסעה במסגרת עליית הנוער. לפני שהן עלו, הרומנים לקחו מהן את כל רכושן, אפילו את העגילים מהאוזניים, אבל לא בכוח, כי הן ידעו שעליהן לוותר על הרכוש.

ויקיפדיה
אחרי שהן הגיעו לארץ ישראל, סבתא ואמא שלה נסעו לדודה סימה במנחמיה וגרו שם. סבתי רצתה שיהיה לה טוב והיא התאהבה בבחור שהיה שמו זלמן מושקטו.
בכל פעם שהיה עובר שם במנחמיה היא הייתה שואלת אותו "זלמן, מה השעה?" סתם כדי שיבוא אליה, היא חיזרה אחריו והיתה צריכה לשכנע אותו. כעבור כמה שנים הוא נענה לה והסכים לנסות.

הם התחתנו ונולדו להם שמונה ילדים, אחד מהם הוא אבא שלי. בזכות התעקשותה של סבתא שלי כיום אני יכולה לספר את סיפורה.

העשרה:
רומניה, היא רפובליקה בצפון-מזרח חצי האי הבלקני, הנמצא בדרום-מזרח אירופה. המדינה גובלת עם אוקראינה בצפון וגם בדלתת הדנובה בדרום; עם רפובליקת מולדובה במזרח, עם הונגריה במערב, ועם סרביה ובולגריה בדרום לאורך נהר הדנובה. כמו כן, בדרום מזרח הארץ יש לרומניה רצועת חוף לאורך הים השחור.

מעומעם
מעורבב, לא זוכרת הרבה