סבא אורי תגר הקים מפעל

אני וסבא
סבא נולד בתל אביב. יריד המזרח בגני התערוכה בשנת 1934 ויקיפדיה
חיי של אורי תגר

סיפרו של סבא אורי

נולדתי בשנת 1935 בישראל להורי, רבקה ואריה תגר ואח ללורנץ, בהפרש של שש שנים (לורנץ יותר גדול). כל חיי גדלתי בתל אביב. גרנו בשכונת יד המעביר בשותפות עם עוד משפחת דוד והמשפחות חילקו ביניהן מטבח משותף.

אני הייתי בגן ילדים מספר שניים עד הכניסה לבית הספר. אני למדתי בבית ספר "נס ציונה" בכל צהריים הייתי נפגש עם חברים והיינו משחקים בשוטרים וגנבים פורפה גולות ועוד….

בגיל 12 נכנסתי לתנועת נוער הנקראת "מכונות העולים" במשך השנים נהנתי עד לפני הגיוס לצבא. יצאתי למספר מחנות עבודה שהתקיימו בחופשות הקיץ באחת מהם שהתקיימה בקיבוץ "איילת השחר" קרתה לי תאונה עם משאית אחרי יום העבודה במטעים כתוצאה מכך שכבתי כחודש וחצי בבית חולים בטבריה בשם "פוריה".

ואחר כך למדתי "בגימנסיה גאולה" בשלב מסוים החלתי לעבור ללימודים אקסטרניים במגקיל ללימודי הנדסת מכונות. כתוצאה מכך גויסתי לצה"ל בתפקיד זה. הייתי בחיל חימוש  במהלך השרות שלי בחיל חימוש, תמנתי לנהל מחלקה מכנית. אחרי סיום השרות התבקשתי על ידי צה"ל להמשיך בתפקידי כאזרח עובד צה"ל.

בשנת 1958 התחתנתי עם ריקא יגר ואיתה הבאנו שלושה ילדים: עדי, אבי ויעל.

בשנת 1960 החלטתי להיות עצמאי ולבנות עסק משלי לשם כך מכרתי את הדירה שרכשנו ועברנו לגור בשכירות ובכסף מהמכירה רכשתי את הציוד הראשוני למפעל.

היום לאחר 58 שנה המפעל מעסיק 70 עובדים, עוסק העיקר בחלקי אוירוניים.  היום בני, אבי, מנהל את המפעל כאשר אני ממשיך ומופיע שם פעמיים בשבוע.

כיום יש לי חמישה נכדים בין הגילאים 3-28 שמותיהם של הנכדים: רני, מאי, רוי,יובל וניר

הסוף!

סבא אורי תגר מספר לנכדתו יובל, תמצית קורותיו, בתכנית הקשר הרב דורי.

תעשייה האווירית
שיגור הלוויין אופק 7 התעשייה האווירית לישראל בע"מ, או בקיצור: התעשייה האווירית, בראשי תיבות: תע"א (באנגלית: Israel Aerospace Industries; בראשי תיבות: IAI) היא חברה ממשלתית ישראלית אשר מפתחת ומייצרת בעיקר מוצרים תעופתיים, מערכות חלל, מערכות ביטחוניות וצבאיות, ומוצרי אלקטרוניקה. התעשייה האווירית היא החברה הגדולה בישראל בתחום תעשיית המטוסים והחלל. ויקיפדיה

”התבקשתי על ידי צה"ל להמשיך בתפקידי כאזרח עובד צה"ל“