אופטיקאים מדופלמים

בית חולים רמב"ם חיפה
אופטיקה
סיפורה של רותי הדר

נולדתי ב- 18 בינואר 1947 בעיר בוקרשט שברומניה.

אבי היה אופטיקאי ואופטומטריסט ופתח עסק ברחוב נורדאו 13 שפועל עד היום (על ידי ועל ידי ברוך בעלי), זהו מקצוע משפחתי העובר בתורשה גם לאחי זיגי שאול.

אחרי לימודים מקצועיים הגעתי למרפאת העיניים בבית החולים רמב"ם, שם עבדתי 47 שנה. אני עדיין עובדת במרפאת העיניים במכבי.

הגענו מרומניה לבת גלים בחיפה ב- 2 ביולי 1950.

באפריל 1975 התחתנתי עם ברוך לבית הנדלר במלון ציון בהדר. ברוך השם נולדו לנו 3 ילדים: דפנה, ליאור, לירון. יש לי אח ששמו זיגי ואחות תאומה, תמר (תמי).

הילדים

בתנו דפנה: דפנה נולדה ב-28 ליולי 1976, בוגרת לאומנויות רעות בויצו במגמה למוזיקה פסנתר. התגייסה לצה"ל, שירתה כמ"כ שנה בקבע והדריכה טירוניות וקצינות. סיימה 3 תארים באוניברסיטת חיפה. אחרי השיחרור למדה באוניברסיטה עד לדוקטורט בייעוץ, חינוכי משמשת כיועצת בסניף מטו"ס. נשואה לאייל 10 שנים ולהם 3 ילדים מדהימים!

בננו ליאור: ליאור נולד ב- 14 ביוני 1978, בוגר ביה"ס חוגים, פעיל מאוד כשחקן כדורסל מצטיין בהפועל חיפה. מאמנו האישי של ליאור הוא ברוך אביו, שהיה שחקן כדורסל בעברו ואימן בעיקר נוער בחיפה והקריות. התגייס לצה"ל לנחל כמו אבא (לסיפור של ברוך לחצו כאן) והיה הרבה זמן במוצבים בלבנון. אחרי הלימודים נסע עם חברתו ליאורה לארה"ב וכשחזר למד תואר ראשון ושני בתל-אביב. בשנת 2006 התחתנו ליאור וליאורה, חזרו מתל-אביב להתגורר בחיפה ונולדו להם שלושה ילדים. ליאור ממשיך לנסוע כל יום הלוך חזור לתל-אביב ולעבוד בחברת השקעות מיטב ד"ש.

בתנו לירון: לירון נולדה ב-22 למרץ 1986, בוגרת ליאו-בק, פעילה מאוד כראש גדוד בשבט צופים (שבט צופית) והחליטה לעשות שנת שירות טרום צבאית. היא גרה בקריית גת, שם הקימו וטיפחו סניף צופים. היא יצרה קשרים חברתיים בצופים. לאחר מכן התגייסה לשירות סדיר בתותחנים. ואחרי קורס קשה הדריכה על כלים שונים.  לאחר שחרורה הייתה סטדונטית לעבודה סוציאלית בתואר ראשון באוניברסיטת חיפה. עברה לגור בתל אביב ולמדה הנחית תפוצות בסמינר לווינסקי והתחילה לעבוד בפנימיית נוער עלומים בכפר סבא ומסיימת עכשיו תואר שני בעבודה סוציאלית באוניברסיטת תל אביב.

הנכדים

לדפנה ואייל שלושה בנים: יונתן נולד ב-13 באוגוסט 2006, עליד נולד ב-12ביוני 2009 והשלישי ירדן נולד ב-24 בספטמבר 2014.

לליאור בני שלושה ילדים: רומי נולדה ב-29 באוגסט 2007, דניאל נולד ב-13 בפברואר 2008 ואדם נולד ב-12 בינואר 2011.

תשע"ה, 2015

שכונת בת גלים
שכונה במערב חיפה. ייחודה בכך שהיא השכונה היחידה בחיפה, ואחת הבודדות בישראל, שבתיה נושקים לחוף הים. הוקמה בשנות ה-1920

”האופטיקה עוברת אצלנו במשפחה“