אניית המעפילים רפיח שטבעה תוך דקות

סבתא אסתר קוז'וקרו
סבתא אסתר קוז'וקרו בצעירותה
אסתר קוז'וקרו ניצולת אוניית המפילים

הטביעה של אסתר קוז'וקרו באוניית המעפילים רפיח

הרקע תקופת ההעפלה לישראל

"באותה תקופה התרחשו אסונות ימיים נוספים. באוגוסט 1943 הוטבעה הספינה לילי על ידי צוללת איטלקית בקרבת עכו וצמד מלווי הפלי"ם טבעו. האונייה "מפקורה", שהפליגה מרומניה ב-1944, טורפדה על ידי צוללת בים השחור. 390 מעפילים נספו ורק 5 ניצלו. שלוש אוניות מעפילים נוספות, "ג'יפו", "רים", "פנצ'ו" טבעו, אך נוסעיהן הצליחו להינצל ונכלאו במחנות מעצר במושבות הבריטיות. ב-1946 טבעה האונייה "רפיח", כל המעפילים ניצלו ונכלאו בקפריסין".

מעפילים עולים לספינה

תמונה 1

רפיח הייתה אוניית מעפילים שהובילה כ – 1200 מעפילים לארץ ישראל, בדצמבר 1946 וטבעה בסערה ליד האי היווני סירנה. האנייה הייתה בעלת תפוסה של 800 – 700 טון. סבתא אסתר קוז'וקרו הייתה במשלחת לישראל על הספינה "רפיח" שהתנגשה בקרחון בדרך לישראל.

ספינת מעפילים

תמונה 2

ברגע שהספינה נפגעה אנשי הצוות הורו לכל האנשים שעל הספינה לקפוץ למים חלקם קפצו על הסלעים הסמוכים לחוף וחלקם אל הים. סבתא אסתר קפצה לים למרות שהיא עדיין לא ידעה לשחות!!!  וניצלה בכך שהמעיל שלה הציף אותה מעל המים!!! ולאחר מכן אחד מהאנשים משך אותה לחוף. כל המעפילים הועברו למחנות המעצר בקפריסין. רק בשלב מאוחר יותר עלו לישראל.

מושכים ניצולים לחוף

סירטון העפלה לישראל אחרי מלחמת העולם השנייה.

זיו זמל מביא את סיפור הצלתה של סבתא מרים שהיגיע בספינת המעפילים רפיח.

רפיח - אניית מעפילים
ב-1946 טבעה האונייה "רפיח", כל המעפילים ניצלו ונכלאו בקפריסין. פרשת קלאדובו-שאבאץ התרחשה כש-1,200 מעפילים, בעיקר מגרמניה ומאוסטריה, ניסו להעפיל לישראל.

”בשנת 1946 טבעה האונייה "רפיח" ועליה סבתא אסתר שניצלה“