אהבת הארץ

יונתן עם סבא רפי פארן
רפי באחד מטיוליו בארץ
שביל ישראל

שמי רפי, אני משתתף בתכנית הקשר הרב דורי, להלן סיפורי:

נולדתי בחודש יולי בשנת 1945 בישוב קטן, עין התכלת. מיקומו בין אביחיל לחוף הים ובסמוך לקיבוץ מצפה ים. בו התגבשו גרעיני הקיבוצים יד מרדכי ושובל. מסביב לעין התכלת היו מחנות של הצבא הבריטי. הסביבה הייתה חקלאית, ובה ניטעו שורשיי לאהבת הארץ והטיולים. לבית הספר היסודי הלכנו ברגל דרך מטעי פרדסים ושדות פורחים. כל ילדי כיתתי בבית הספר היסודי הצטרפו לתנועת הנוער העובד, החל מכיתה ה' ועד סוף תקופת בית הספר התיכון. בתנועה טיילנו רבות במרחבי ישראל לאורכה ורוחבה. בשרות הצבאי, בעיקר בתקופת קורס הקצינים המשכתי לנווט ברחבי הארץ ולמדתי להכירה טוב יותר. נשארתי בשירות קבע, במהלכו נשלחתי ללמוד הנדסת ייצור בטכניון ועד שחרורי מצה"ל עסקתי בתחומי הנדסה טכניים.

מיד עם שחרורי מצה"ל החלטתי לחזור לאהבת הילדות, לימודי גאוגרפיה במכון ללימודי ארץ ישראל. עם סיום הלימודים הצטרפתי לסדנת מחקר בגאולוגיה, תחום שהתאהבתי בו הודות לפרופסור עקיבא פלכסר, גאולוג מיוחד במינו. החוג לגאולוגיה הוקם בשנת1991 וממשיך להתקיים עד עצם היום הזה. במקביל ללימודי בחוג לגאולוגיה, הצטרפתי לפרויקט הצעידה בשביל ישראל מדן ועד אילת. מטיילים בקבוצה של אוהבי לכת בשבילי ישראל, רובם גמלאים אך לא רק. הצעידה מדן ועד אילת מחולקת לחמישה מקטעים שנתיים, בכל שנה כ – 200 ק"מ, ב – 15 ימי טיול, בכל יום טיול נעים בממוצע כ – 15 ק"מ. הטיול מודרך על ידי מדריכי טיול מעולים.

השביל נחנך בפסח, אפריל 1995. הרעיון הועלה בראשית שנות השמונים על ידי אברהם תמיר, שהתרשם מאד משביל האפלצ'ים בארצות הברית. בתכנונו הושם דגש על מתן ייצוג לכל נופי ואזורי הארץ וכן על מעבר באתרים חשובים לכל הדתות. השביל מהווה מעין שלד לשאר שבילי הטיול בארץ שרבים מהם יוצאים ממנו. שביל ישראל מסומן באמצעות שלושה פסים מקבילים במדורג: לבן, כחול וכתום. הסימון הוא מדורג – כאשר הפס הלבן עליון, כיוון ההליכה צפונה ואילו כאשר הכתום עליון דרומה, הלבן מייצג את החרמון המושלג, הכחול מייצג את ים התיכון והכתום מייצג את המדבר. שביל ישראל נבחר כאחד מ-20 מסלולי ההליכה הטובים ביותר על ידי נשיונל ג'יאוגרפיק, ותואר על ידי צוות השופטים כמשלב טבע, היסטוריה, מורשת, ותרבות "נופים תנ"כיים בקנה מידה גדול וכן מחיי היום-יום של הישראלים המודרניים".

מידע על שביל ישראל

ישראל שלנו היא מדינה קטנה. המרחק ממטולה עד אילת 470 ק"מ. אפשר לעשות את הדרך במכונית בפחות מיום. אבל שביל ישראל המתפתל בשבילי ארצנו ארוך יותר מכפליים מהקו הישיר בכביש ממטולה עד אילת. אורכו כ – 1,100 ק"מ. בשנת 2015, במלאות עשרים שנה ל"שביל ישראל" ולרגל עשור  לפעילות גוגל בישראל, תועד שביל ישראל בעזרת מצלמות והועלה למפות גוגל. צילום השביל הנו הארוך ביותר שנעשה אי-פעם, והצילום הראשון בעולם של שביל מטיילים החוצה מדינה שלמה. אהבתי לארצנו ונופיה המיוחדים והייחודיים, כמו הימצאותם של המכתשים בנגב – תופעת טבע מרתקת שאינה קיימת באף מקום בעולם – חזקה ומושכת להמשיך לצעוד בשביליה ולחקור את אופן ההתהוות של הנוף הקסום הזה.

סבא רפי: נהניתי לבוא למפגשים ולספר על חוויות טיולי בארץ.

הנכד יונתן: היה לי מיוחד לשמוע סיפורים על מקומות בהם טייל סבא ואני מאד שמח להצטרף אליו ולטייל איתו .

שביל ישראל
שביל ישראל מיסודה של החברה להגנת הטבע, הוא הטרק של המדינה מסע אלף הקילומטרים של שביל ישראל מוביל מדן ועד אילת. השביל נחנך בשנת 1995 מסומן ומתוחזק עי הועדה לשביל ישראל. זהו שביל הליכה רגלי לאורך המדינה.

”שורשי לאהבת הארץ ניטעו בי בשכונת ילדותי - עין התכלת“