אהבת אמת

סבא וסבתא בחתונה
ההכרות של סבא מאיר וסבתא רוזי

סבתי רוזי למבז נולדה בשנת 1951 בקהיר שבמצרים. היא עלתה לישראל בשנת 1957.

סבתר רוזי מספרת

הפגישה עם סבא
עבדתי בבנק. אחות של סבא, סוזט ואני עבדנו ביחד. היא שידכה ביננו. לאט לאט למדתי להכירו יותר ויותר. נהיינו זוג. הכרנו כשהייתי בגיל 22 ואחרי כמה זמן התחתנו. התחתנו שהייתי בגיל 23. החתונה התקיימה בתאריך 3 ביוני 1973.
העליה לארץ ישראל
עלינו ממצרים בעלייה האחרונה לישראל בשנת 1957. היינו חייבים לעלות כי באותה תקופה התרחשה מלחמת סיני. אחרי מלחמת סיני, התחילו להתנקם ביהודים. כל יהודי, לא משנה אם עשה מעשה טוב או לא, היו שמים אותו בכלא. המצרים עוברים בית בית ועוצרים את האנשים.
נאלצנו לברוח לארץ ישראל בסתר ואסור שאף אחד ידע שאנו עוזבים, מכיוון שזה היה אסור ולא חוקי. לא היה לנו זמן לסגור עסקים. לאבא שלי היו עסקים בעיר ולא נתנו למשפחה למכור כלום. גם את כל הזהב שהיה על גופנו לקחו. עליתי עם כל המשפחה של אבא שלי דרך אתונה שביוון והגענו למעברה.
המשפחה של אמא שלי – פלורה עלתה לישראל בשנת 1948 מצרפת, בעלייה הראשונה לאחר הכרזת מדינת ישראל. גם בצרפת היהודים ברחו לארץ.

החיים כאמא וסבתא –  ציוני דרך

בשנת 1974 נולד בני הבכור, עידן.