אהבות שתיים

אדם ואני בשעור
אחיינית שלי ואני
אהבה לאדם ולטבע

האהבות  הגדולות  שלי הן שתיים.

האהבה הראשונה, היא בעיקר לטייל בארץ, מהנגב והרי אילת, דרך השומרון ומרכז הארץ, לגליל, לגולן ולחרמון. יש המון חוויות  שקשורות לטיולים. באחת מהן ראיתי יעל  מסוג זכר שחסמתי את דרכו בנחל חווארים. הייתי בטוח שהיעל נוגח אותי, אך הוא בשלושה-ארבעה דילוגים  קלילים הגיע לרום מצוק בגובה של כ-20 מטר ולי לא נשאר אלא למחוא לו כפיים.

האהבה השנייה היא לאחיינית הקטנה שלי שבביקורי בערד אצל אחי דאגה לי מאוד. והפתיע אותי שילדה בגיל שש דואגת לדוד שלה ושואלת "האם היה לי טיול נעים?", "האם אכלתי?", "האם חסר לי משהו?". ואחרי הטיול שחקתי עם הפעוטה וגם שימשתי כשמרטף באישורה של האימא. כשיעל הייתה בת חמש היא קבלה במתנה גור, כלבה קטנה סמויט, שיעלי קראה לה ברנדה, בגלל סדרת טלוויזיה. הכלבה גדלה והייתה חלק מהמשפחה. יעלי קראה לה הבת שלי ואני קראתי לה "סבתא יעלי", כי לברנדה בת השנה נולדו גורים. לכבוד יעל  כתבתי מספר שירים, ביניהם  "סבתא יעלי ", שזכה לאהדה רבה ברשת. יעל שאלה שאלות מאוד חכמות ודיבורה הרהוט הקסים אותי. היום היא דוקטור לרפואת שיניים עם שדרוג לפה ולסת וכן עוסקת בעבודת מחקר פורצת דרך עם פרופסור ידוע. היום, כיון ש"הקטנה" עסוקה גם בחיי משפחה (היא התחתנה בקיץ) אין קשר רציף, רק מידי פעם בווטסאפ. אנחנו נפגשים באירועים כמו חתונות ולהבדיל, הלוויות, וביום שישי היינו באזכרה לציון ארבע שנים לפטירתה של האם הסבתא, מה שמעניין הוא שאחד הנינים נולד ביום הולדתה של הסבתא רבתא ונין אחר נולד ארבע שעות אחר פטירתה של הסבתא רבתא השנייה.

יש עוד אהבות רבות לכתיבה, לצילום ועוד. קצרה היריעה מלפרט.

שירים לדוגמה שכתבתי ליעלי:

סבתא  יעלי (שיר מספר 1)

יעלי בת שש

וכבר סבתא

יעלי אמצה את הכלבה ברנדה

מאז שהייתה גורה

וקוראת לה הבת שלי

אתמול המליטה ברנדה

שישה גורים

אבל אף אחד

לא דומה לסבתא יעלי

שלוש חברות (שיר מספר 2)

ליעל שתי חברות

שתמיד תמיד רבות

על כל שטות

אם במקרה או בטעות

ענבל אמרה שלום

ורעות אמרה בחלום

רעות רוצה פיצה לאכול

וענבל דווקא לשחק בחול

במי צריכה יעל לבחור?

הוויכוחים  עושים לה בראש חור

החליטה יעל להפסיק המהומה

כי אין על מה ולמה

פה יהיה שלום

במציאות ולא בחלום

שילבה זרת בזרת

כשלשתיהן מחמאות מפזרת

וכדי החלטה לקבל בנקל

לכל אחת נתנה סוכריה על מקל

מאז הן חברות שלוש

תמיד יחד ראש בראש

מצגת ״האחיינית שלי ואני״:

התלמיד אדם: עצוב לי שאני נפרד משאלתיאל.

שאלתיאל: גם לי עצוב שאני נפרד מהתלמיד – אדם.

שאלתיאל תרם סיפור נוסף לתכנית הקשר הרב דורי, לקריאתו לחצו כאן

פורץ דרך
מוביל, חלוצי. (מילוג)

נחל חווארים
נחל אכזב בנגב המרכזי, דרומית למדרשת בן-גוריון. הוא מתחיל מכביש 40 ליד צומת ציפורים ונגמר למרגלות מעלה הגר. בסופו הוא מתחבר עם נחל צין. ישנו חיבור בין נחל קרקש לנחל חווארים בערך באמצעו. נחל חווארים נכנס אל בקעת צין הנמצאת בין רמת עבדת לבין רמת הנגב. (ויקיפדיה)

”אהבה לארץ, לנופים בה, לאנשים ולמראות“