אהבה ממבט שני

בתמונה נמצא דוד, סבא רבה שלי.
בתמונה נמצאת זוהרה, סבתא רבה שלי.
סיפור ההכירות של סבא וסבתא שלי

סבא רבה דוד וסבתא רבה זוהרה גרו במרוקו, בעיר שקוראים לה מוגדור ובערבית סוורה.

לזוהרה היה אבא שהוא הסבא של סבתא שלי קוראים לו אביחי והוא היה הרב של השכונה ומאוד כיבדו אותו ואהבו אותו בשכונה שהייתה מעורבת ביהודים וערבים, סבא רבה דוד היה גר בשכונה אחרת ואז הוא והוריו עברו לגור בשכונה של זוהרה.

זוהרה שהייתה בת 14 הסתקרנה וירדה לרחוב לראות את המשפחה שמגיעה לגור בשכנותם, היא ועוד שכנים אחרים. זוהרה הייתה מועמדת להינשא לבחור מהשכונה אבל שדוד ראה אותה עומדת ומסתכלת על השכנים החדשים הוא לחש באוזני חבריו שזאת תהיה אישתו ואז הם ענו לו; ״אתה לא יכול לשאת אותה כי היא עומדת להתחתן בזמן הקרוב ואבא שלה שהוא רב גדול בשכונה לא יסכים לדבר כזה לקרות כי אפילו לא מכירים אותך״

אבל דוד התעקש חזר ואמר ״זאת תהיה אישתי וכך זה היה אחרי וויכוחים ומשא ומתן עם האדם שהיה אמור להינשא לה ועם המשפחה שלו ההורים של זוהרה הלכו להכיר את ההורים של דוד הם הלכו לראות שהם משפחה מכובדת ובמעמד טוב ושלדוד יש מקצוע מצויין. הוא היה צורף הוא עבד בשביל מלך מרוקו והכין לו לפי בקשותיו דברים מאוד יפים מזהב.

וישר הם נישאו. החתונה ברוקו נערכת שבעה ימים כשבע ברכות החתונה הייתה עם הרבה אוכל הרבה מוסיקה והרבה מתנות ודוד צייד את זוהרה בהמון תחשיטים מזהב ואז הם גרו עם ההורים של דוד שהבית היה שוכן מעל בית כנסת וכל התפילות והזמירות היו עולים לאוזניהם לאנשים ששוכנים מעל בית הכנסת בשנת 1955 הם עזבו את מרוקו ועלו לארץ

נהניתי מהעבודה עם בן משפחה, למדתי והשכלתי המון, מקווה לקבל עוד עבודות כאלו בהמשך.

סווארה