אבי משרת בבריגדה

אני עם נכדי בקשר הרב דורי.
ארוחה חגיגית בארמון ונצייני.
השירות בגדוד השלישי

שמי יעל. נולדתי שבועיים אחרי הכרזת המדינה ב-כ‘ה באייר תש"ח. מאז שנולדתי ועד גיל 19 גרתי בגבעת ח"ן. התגייסתי לצבא, שירתתי בדרום, ולאחר השחרור עברתי לגור בערד, הקמתי משפחה וגרנו כולנו שם 40 שנה. לפני כ-10 שנים חזרנו לגור בבית ההורים בגבעת ח"ן.

אבי נולד ב- 25.5.1919 ובשנת 1942, בעקבות מלחמת העולם השנייה והידיעות הנוראות שהגיעו לארץ מאירופה התנדב לצבא הבריטי, שם שירת בפלוגה ג' בגדוד השלישי.

אבא מסתפר

את אימוניו הצבאיים עבר במחנה "סרפנד" שהיום נקרא מחנה צריפין. משם יצא לשמירה על רכבות שנעו בארץ ישראל ועל מצבורי תחמושת. בשנת 1944 הסכימו הבריטים ששלטו אז בארץ ישראל שאנשי שלושת הגדודים יהפכו לחטיבה ישראלית שנקראה "הבריגדה". לאחר הפרידה מאמי ואחי שהיה בן שנתיים הועברו חילי הבריגדה ואבי ביניהם ברכבת למצרים, ומשם הועברו אנשי הבריגדה לאיטליה באוניות. אבא לא היה לוחם אלא היה איש שירותים.

תמונה 2

בהיותו באיטליה שמר על מחנה שבויים ובעיקר עזר במחנות שהוקמו לניצולים מהתופת. אבא היה באיטליה בעיר בארי ועבר אחר כך להולנד והיה בערים אוטרכט ואמסטרדם, גם שם עזר לניצולים. עם פירוק הבריגדה היהודית חזר לארץ ישראל, לביתו בגבעת ח"ן (הבית בו אני גרה היום), ונולדו לו עוד שתי בנות כשאני אחת מהן.

אבא עבד כל חייו בתל אביב ובנוסף היה לו ולאימי לול עופות שבו גידלו מטילות עד לפטירתו של אבא.

שיר החי"ל