עקיצת העקרב של סבתא רבתה

אני וסבתא שלי בחתונה של דוד שלי
סבתא בחתונה של דוד שלי
ההפליה כלפי היהודים במרוקו.

שמי כרמלה חול ואני גרה בעיר צפת. בחרתי לשתף אותכם במקרה שקרה לסבתא רבתא שלי.

הסיפור מתחיל כשסבתא רבתא וסבא רבא שלי שחיו במרוקו, היו יוצאים לעבוד בפלחה (בחקלאות), ויום אחד, בזמן עבודתה, סבתא רבתא שלי נעקצה על ידי עקרב ארסי. סבא רבא שלי נבהל, ומיהר לפנות אותה לבית החולים.

כשהגיעו לבית החולים השכיבו את סבתא על המיטה, וסבא רבא היה לצידה, הרופאים סגרו את הפרגוד (וילון) והתלחשו ביניהם. אך סבא שמע את השיחה ביניהם, כי השיחה התרחשה  במרחק קצר מהם.

הרופאים התייעצו ביניהם והגיעו להחלטה שאם היא יהודייה, הם יזריקו לה רעל ויאמרו שהעקרב הרג אותה, ואם היא ערביה הם יצילו אותה. סבא ששמע את השיחה ביניהם החליט לשקר, וכששאלו אותו הרופאים אם הם יהודים, אמר לו סבא שלא. הרופאים שאלו איך קוראים להם, וסבא שלי אמר להם  שקוראים לו עזיז ולסבתא חלווה. כדי להציל את סבתא הוא שיקר להם ולא אמר שקוראים לה תפחה, כי השם תפחה הוא יהודי והיה מסגיר את מוצאם. כך היא ניצלה ממוות ודאי.

אלין: היה כיף לעבוד ביחד עם סבתא וזה היה מחבר

פרגוד