עמק החולה בחיי נירה זהר

בבית הספר כאשר לימדתי את הכיתה האמריקאית
מפגש קבוצות בכדורי
סיפורה של נירה זהר

קוראים לי נירה זהר ויש לי ארבעה ילדים ושישה נכדים.

נולדתי בכפר בלום כאשר הקיבוץ נוסד. כשהייתי בת 9 עוברת שם משפחתי מולק ללביא ועד נישואיי שמי היה נירה לביא. אבי רצה לקרוא לקיבוץ ניר-לביא אך ההצעה לא התקבלה, ולכן קראו לי נירה, על שם ההצעה שנדחתה.  כיום שם החיבה שלי הוא נירק'ה. נולדתי בטבריה בנובמבר שנת 1944 ומשם עברתי לכפר בלום כאשר כל חברי הקיבוץ עלו להתיישבות.

מפגש קבוצות בכדורי

יש לי אחות אחת גדולה שהייתה מהילדים הראשונים של הקיבוץ. ביתנו היה בית עם ארבעה חדרים ובכל חדר גרה משפחה אחרת, הילדים גרו בבית ילדים בקיבוץ. חווית בית הילדים הייתה מאוד כיפית, אני הייתי בכיתה ששמה רימון. היו כמה שעות ביום אחר הצהריים שהיינו הולכים לבית ההורים.

בית הספר היסודי היה מכיתות א' עד ח' ולאחר מכן עברנו לתיכון, כיתות ט' עד י'ב. בית הספר התיכון כלל שלושה קיבוצים, כפר בלום, חוליות (שדה נחמיה) וכפר גלעדי. הייתי תלמידה טובה, אהבתי ללמוד היו לי הרבה חברים וחברות וחווית התיכון עברה לי בנעם.

התחלתי את שירותי הצבאי בנח"ל ומשם עברתי לחיל הנדסה קרבית לבסיס פתוח והתגוררתי בתל אביב.

בעלי, חיים זהר הגיע לקיבוץ עם חברת נוער "העוגן" כשהייתי בת 11. במהלך השנים הכרנו ונעשינו חברים כשהייתי בכיתה ז' במחנה הכניסה לתנועה. כשחברי העוגן התגייסו, בעלי הצטרף לכיתות בתיכון ויחד ניקינו את המעבדות וזה היה מאוד נחמד. הוא התגייס לנחל ולאחר שהשתחרר החלטנו להתחתן. החופה התקיימה על הדשא של התיכון, היינו ארבעה זוגות והגענו לחופה על כף של טרקטור וליוו אותי שתי חברות ילדות שלי, שעם אחת מהן אני בקשר הדוק עד היום והיא כאחות לי. חברה נוספת שלי ליוותה אותי במשך כל היום החגיגי.

חשוב לי לציין שרק שלושה חודשים קודם לכן, עלו הוריו של בעלי וששת אחיו ואחיותיו לארץ ממרוקו. הם לא ידעו עברית אבל החלטנו להביא אותם לחתונה וזה היה מבצע דרמטי ביותר אך אני שמחה שעשינו זאת.

הזוית האישית

סיפורה של נירה זהר תועד במסגרת תכנית הקשר הרב דורי ע"י התלמידים: ליאל שאלתיאל, תאיר ויצמן, מאי יוסף, ערבה מור עינב, בהנחיית המורה סיגלית ביראני.

מפגש עם התלמידים בתכנית הקשר הרב דורי

כפר בלום
חברי קיבוץ כפר בלום, בסמוך למקום בו עתיד הקיבוץ לעלות על הקרקע, ליד נהר הירדן, 1943 כְּפַר בְּלוּם הוא קיבוץ באצבע הגליל, מדרום מזרח לקריית שמונה, בתחום המועצה האזורית הגליל העליון. מייסדי הקיבוץ הם עולים בוגרי תנועת הבונים מאנגליה ותנועת נצ"ח מאסטוניה, ליטא ולטביה, ששהו בהכשרה באפיקים ובבנימינה, וכונו בשל מוצאם "הקיבוץ האנגלו-בלטי". בשנת 1941 התיישב גרעין הקיבוץ בתל נעמה ובשנת 1943 עלה הקיבוץ לקרקע בעמק החולה ונקרא על שם לאון בלום, שהיה ראש ממשלת צרפת בשנים 1936-1939. ברחבת הדשא במרכז הקיבוץ נמצאת אנדרטה לזכרו של לאון בלום ובה פסל של ראשו. ויקיפדיה

”בעלי, חיים זהר הגיע לקיבוץ עם חברת נוער "העוגן" כשהייתי בת 11“