עליתי באניית מעפילים "כנסת ישראל"

אני ונכדי אריאל
אני עם הורי במחנה הבריטי
נולדתי בקפריסין

לארץ ישראל.

הורי היו על  אניית  המעפילים "כנסת ישראל " ונתפסו ע"י הבריטים  ששלטו אז בארץ. הם הובלו לקפריסין שם נכלאו במחנה.
תמונה 1
"שמה של אונית מעפילים. היו עליה כ-4000 מעפילים שיצאו מזגרב לכיוון א"י אך האוניה התגלתה על ידי הבריטים.. אחרי קרב קשה הצליחו הבריטים להשתלט עליה ולהובילה לחיפה. המעפילים הובלו למחנות באי קפריסין"
כעבור שישה חודשים נולדתי. במלאת לי חצי שנה התירו לנו לעלות לארץ. במחנה  המעפילים בעתלית כיוונו אותנו לגור ברחובות. גרנו בדירת חדר ברח' מנשה קפרא. השרותים והמקלחת היו בצריף מאחורי הבית. אני זוכרת, שמאד פחדתי להתפנות בשרותים האלה, פחדתי שאפול לתוך הג'ורה מלאת ה…
הלכתי לגן של מרים מזרחי ואמי הוזמנה לעבוד שם כעוזרת לגננת.

אני בגן של מרים מזרחי( האישה שמשמאל) אמי (האישה מימין)

אני בגן של מרים מזרחי. מרים – האישה בתמונה משמאל ואמי בתמונה – האישה מימין
מגיל חמש גרתי בשיכון הפועל המזרחי ולמדתי בבי"ס תחכמוני. בשעות הפנאי ביליתי בתנועת בני עקיבא.
מגיל 12 עד 20 גרנו בראשון לציון. כשהתחתנתי עם בעלי עמוס, החלטנו לעבור לגור ברחובות. למדתי היסטוריה באוניברסיטת בר אילן ובמשך שנים רבות לימדתי בתיכון מקצוע זה.
אני אמא לשלושה ילדים: אפרת מירי וגדעון. אריאל הוא בנה הבכור של בתי הבכורה. גם הם גרים ברחובות ואנו נהנים מאוד במחיצתם. עם אריאל אני משתתפת השנה בתכנית הקשר הרב דורי, בבית הספר.
מאז שפרשתי  לגמלאות, אני מתנדבת בבית הנשיא ויצמן. שם אני גם מדריכה מבקרים בבית הנשיא וגם עובדת בגנזך הבית. כמו כן אני מתנדבת גם בקתדרה העממית בעיר. אני נהנית לטפל בנכדי וכמובן, להשתתף בהרצאות וטיולים.

קישור לסיפורה של אימי: זהבה מילר (חיה גולדה אפל)  "מסע הנדודים של סבתא גולדי"

ג'ורה