חווית ילדות של סבתא מירי שפיץ חגואל

התחלת הקשר הרב דורי
אהבה עד אין קץ
טביעתי בים

שמי מירי שפיץ חגואל, נולדתי בפולין בעיר צ'נסטוחובה בשנת 1948, לבית משפחת שפיץ. עלינו לארץ ישראל בשנת 1957, כשהייתי בת תשע. השנה אני משתתפת בתכנית הקשר הרב דורי יחד עם נכדי, בן ושיתפתי אותו באירוע משמעותי שקרה לי בילדותי.

חווית ילדות

כשהייתי ילדה קטנה הלכנו לים עם כל המשפחה. כשההורים שלי היו עסוקים ניצלתי את ההזדמנות ורצתי לים. הים היה סוער והגלים היו גבוהים. נכנסתי לים וללא משים נכנסתי לעומק. הרגשתי שהגלים נושאים אותי רחוק יותר ויותר מהחוף. התחלתי לפחד וצעקתי הצילו!!! אבל אף אחד לא שמע.

ניסיתי לצאת אבל הרגליים שלי לא הגיעו לקרקע ונפנפתי בהם בפראות. ניסיתי לצעוק שוב ושוב אבל אף אחד לא שמע. לפתע ראיתי לידי חסקה עם המציל עליה והוא אמר לי: "ילדה אל תפחדי אני אציל אותך". הוא משה אותי מהמים הסוערים והעלה אותי לחסקה שלו וחזרנו לחוף.

בן: נהנתי במפגשי תכנית הקשר הרב דורי, לשבת עם סבתא שלי מירי ולשמוע את סיפוריה של סבתי.

אני וסבתא מירי במפגש תכנית הקשר הרב דורי בבית הספר הבילויים