סבא נאום

סבא
אני
קיצור תולדות סבא נאום

מלחמת עולם השניה

סבא נאום, נולד בשנת 1940 בסנט פטרבורג שברוסיה.

כשהתחילה המלחמה הבטיחו לסבא ולאמו שאין סיכוי שהמלחמה תגיע עד בלרוסיה, אך אחרי שבועיים המלחמה הגיעה לבלרוסיה, לכן ברחו סבא ואמו לצפון רוסיה בקרון צפוף ומסריח.

במשך שבועיים נסעו סבא ואמו בקרון בתנאים מזעזעים. כשהגיעו לבסוף, לצפון רוסיה, סבא ואמו גרו בביתן למשך ארבע שנים. בשנה הראשונה סבא לא יצא מהבית מכיוון שלא היה לו נעלי שלג!

כשנגמרה המלחמה, סבא ואמו נסעו לסנט פטרבורג, שם גרו בחדר קטן עם עוד משפחה, לכל 20 משפחות היה חדר שרותים אחד.

סבא התחיל ללמוד בבית ספר, רק בכיתה ג, מכיוון שהוא לא יכול היה ללמוד בזמן המלחמה. אחרי כל יום, כשנגמר בית הספר, סבא וחבריו שיחקו כדורגל, שש עד שמונה שעות.

כשגמר את בית הספר, הלך סבא אל האוניברסיטה לאדריכלות, ומשם עבר לאדריכלות צבאית, ימית. משם עבר במהרה ל"משהו סודי עם טורפדות", שם עבד ארבעים שנה.

כשסיים לעבוד עלה לארץ וכאן הוא חי עד עצם היום הזה.

מקסים – היה לי כיף ואני גאה בסבא שלי.