מרומניה למעלות תרשיחא

סבא רבא וסבתא רבתא שלי
באהלים במעברה
סבא שמואל וסבתא ציונה. הם ההורים של סבתא מרים להב

מרים להב. סבתא מרים היא אמא של אמא שלי, שרית. סבא שמואל וסבתא ציונה ההורים של סבתא מרים, כשהיו צעירים  הם גרו בעיירה שנקראת פיאטרה-נוימץ ברומניה.

סבא רבא שמואל וסבתא רבתא ציונה

הם גרו בעיירה שנקראת פיאטרה-נוימץ ברומניה

תמונה 2

סבתא מרים מספרת לירדן: "במלחמת העולם השנייה, בשנת 1944 ההורים שלי, שהיו אז, זוג צעיר, יצאו למסע, הם ברחו מרומניה ברגל. הם ברחו יחד עם עוד 150 משפחות צעירים מבוגרים. הם ברחו ליערות והסתתרו בין העצים ביער. אנשים טובים עזרו להם להתחבא. הם אכלו פרות מהעצים. ושתו מים מהנחלים".

במנוסתם ונדודיהם היגיעו סבא וסבתא לאיטליה. הם רצו לעלות לארץ ישראל. הם הצטרפו לעוד פליטים והפליגו יחד באנייה.

תמונה 3

האנייה התחילה לשוט בשקט. אבל אז המנוע של האניה התקלקל.. והאניה נעצרה. עם הרוח המשיכה האוניה לשוט.. בסוף הם הגיעו לארץ. ירדו בחוף של חיפה.

אניית הפליטים

בארץ ישראל

סבא וסבתא גרו  במעברה באוהלים. באוהל היה חם בקיץ קר בחורף. הם אכלו קצת אוכל.

מַעֲלוֹת-תַרשִׁיחָא

תמונה 5

בוקר אחד הגיעה משאית ועליה עלו 50 איש הם התחילו לנסוע לצפון הארץ. הם הגיעו ליישוב מַעֲלוֹת-תַרשִׁיחָא. שם חיים יהודים וערבים ביחד. בתרשיחה, הם קיבלו דירה קטנה עם מעט ציוד. סבא התחיל לעבוד בקרן הקיימת לישראל…. לאט לאט הסתגלו לחיים בארץ ושם חיו חיים טובים.

העשרה
מַעֲלוֹת-תַרשִׁיחָא: "מַעֲלוֹת-תַרשִׁיחָא (בערבית: ?????? ??????) היא עיר במחוז הצפון בישראל, קילומטרים ספורים מגבול ישראל-לבנון, 20 קילומטרים מזרחית לנהריה, 20 קילומטרים מערבית לצפת, 15 קילומטרים צפונית לכרמיאל. העיר שוכנת בגליל העליון בגובה של כ-600 מטרים מעל פני הים. מעלות-תרשיחא הוכרזה כעיר בשנת 1995. ראש העירייה הנוכחי הוא שלמה בוחבוט, המכהן בראש המועצה מאז שנת 1976". ויקיפדיה
קישור לסיפור המלא: "העלייה לארץ של סבא וסבתא" smore

סיפורי התיעוד מבי"ס "גנים" גני תקווה הועלו במסגרת שיעורי תרבות ישראל בתכנית "דור לדור יביע אומר" מורה מובילת תכנית, אורלי ריבקין תשע"ו, 2016

סיפורה של מרים להב בשפה האנגלית – Miriam Lahav's Story In English

(תרגום ע"י יובל אלקן)

מַעֲלוֹת-תַרשִׁיחָא
מַעֲלוֹת-תַרשִׁיחָא (בערבית: ?????? ??????) היא עיר במחוז הצפון בישראל, קילומטרים ספורים מגבול ישראל-לבנון, 20 קילומטרים מזרחית לנהריה, 20 קילומטרים מערבית לצפת, 15 קילומטרים צפונית לכרמיאל. העיר שוכנת בגליל העליון בגובה של כ-600 מטרים מעל פני הים. מעלות-תרשיחא הוכרזה כעיר בשנת 1995. ראש העירייה הנוכחי הוא שלמה בוחבוט, המכהן בראש המועצה מאז שנת 1976.

”הם ברחו מרומניה ברגל. הם ברחו יחד עם עוד 150 משפחות צעירים מבוגרים“