זיכרונות מהעבר

תמונה רב דורית
הפיצוץ בבן יהודה 1948
נולדתי בירושלים בתאריך 06.10.1933.עד גיל 14 גדלתי בירושלים. למדתי בבית ספר "למל",ואחר כך, שנה וחצי בגימנסיה רחביה.
הימים היו מאוד גורליים לעם ישראל. עליית הנאצים לשלטון, מלחמת העולם השנייה והשואה.ב29 בנובמבר 1947, אחרי הצהרת בלפור, ניתנה האפשרות להקמת מדינה. בתקופה זו שבין הצהרת בלפור לבין ההכרזה על הקמת המדינה, עברה משפחתי מירושלים לפתח תקווה.אני זוכרת שנסענו במכונית משוריינת מפחד של התקפות הערבים. הפיצוץ ברחוב בן יהודה בירושלים בשנת 1948.
המעבר משפחתי מירושלים לפתח תקווה.
המעבר מירושלים לפתח תקווה היה קשה לי במיוחד מכמה סיבות: א.זו הייתה תקופה הרת גורל בהיסטוריה של העם היהודי.ב. כי הייתי בגיל ההתבגרות.ג. הייתי עצובה לעזוב את החברים שאיתם גדלתי.ד. ההתאקלמות בעיר חדשה, בבית ספר חדש, ובחברה חדשה הייתה קשה מאוד.
לאחר תקופה לא ארוכה יחסית, נהניתי מהמעבר ויצרתי לי חיים חדשים, טובים ומעניינים. ירושלים נשארה כל חיי עיר מולדתי, אהובה, יקרה. אני מתגעגעת אליה תמיד.

הרת גורל
בעלת משמעות היסטורית גדולה