בצעירות ובבגרות סבתא אינה משתנה

מימין לשמאל-מיכה, תמר ואביב
סבתא מרים יצחקי בילדותה
סיפורה המרתק של סבתא מרים

סיפור הוריה ובני משפחתה (הגרעינית) של סבתא מרים

הוריה של סבתא מרים (יעקב ראובן גסטהלטר) וחיה (לבית פירסט), נולדו בפולין בשנת 1906. יעקב ראובן גסטהלטר עלה ארצה (כחלוץ) בשנת 1929 (לאחר שהשתלם בעבודה חקלאית בפולין). עבד בארץ בעבודות חקלאיות שונות במרכז הארץ. שם חלה בקדחת ובטיפוס ונאלץ לחזור למשפחתו בפולין כדי להתאושש בריאותית. בפולין הכיר את חיה, הציע לה נישואין והיא נענתה להצעתו בתנאי שיבנו את ביתם בארץ ישראל. לאחר שנישאו, עלו לארץ ישראל והתיישבו במושב שדה-יעקב אשר בעמק יזרעאל. שם נולדו ילדיהם מרים, מנחם, יאיר (אשר נפטר בגיל תשע חודשים) ומיכה.

סבתא מרים – חיים שכאלה

סבתא נולדה במושב שדה יעקב ב- 31 בינואר 1937, להוריה חיה ויעקב ראובן גסטהלטר (מחזיק אורחים – מארח). בילדותה גרה סבתא בצריף יחד עם הוריה וסבתא רבתא שלה – שבע גסטהלטר. בגיל 5 וחצי החלה את לימודיה בבית הספר במושב ולמדה בו עד סוף כיתה ח'. לאחר מכן, החלה ללמוד בבית הספר התיכון "בית צעירות מזרחי" בתל אביב. בתום לימודי התיכון החלה לימודיה במדרשה לגננות בחיפה. כשהוכשרה בתום הלימודים, ירדה לנגב ושם החלה לעבוד כגננת בבית הגדי. בהיותה בבית הגדי הכירה את מי שבעתיד יהיה בעלה – אפרים יצחקי (איציק). השניים נישאו בחיפה ועברו לגור במושב תקומה שבנגב. שם נולדו ילדיהם אריק ואסתר (למעשה השניים נולדו בבית חולים עפולה).

בשנת 1960 עברה המשפחה לבאר שבע – שם נולדו רחל, ריקי, מיכל. בשנת 2008  עברו מרים ואפרים לישוב גן-נר שבגלבוע ושם הם מתגוררים עד עצם היום הזה. אריק ואשתו רונית גרים בקיבוץ רביבים, הורים לשלוש בנות וסבים לנכדה (אביגיל) ולנכד (נעם). אסתר ובעלה מיכה גרים במושב תקומה בנגב, הורים לשלושה בנים ולבת וסבים לשלושה נכדים (אורי, אגם, שחר). רחל ובעלה לשעבר רוני גרים בישוב גן-נר והורים לשני בנים (יונתן ואיתמר) ולשתי בנות (נועה ויעל). ריקי ובעלה גבי גרים בכפר יונה והורים לשתי בנות (עדי והילה) ולבן (עידו). מיכל ובעלה דן גרים בישוב גבעת אלה, הורים לשלוש בנות (תמר, נטע, קמה) ולבן (מתן).

מיכה עמית השתתף התכנית נוספת של הקשר הרב דורי, לקריאת סיפורו לחצו כאן

הזוית האישית

בזכות הנכדה תמר, ומיכה, אחי סבתה מרים, עולה הסיפור המשפחתי למאגר הסיפורים בבית-התפוצות במסגרת התכנית הקשר הרב דורי.

נכדנית
פירוש המילה נכדנית הוא הנכדה של אח או אחות