מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אורט סינגלובסקי
מכללת אוֹרט סינגאלובסקי תל אביב עוסקת בהכשרתם של טכנאים והנדסאים בתחומים טכנולוגיים-מקצועיים שונים ובהכשרתם של סטודנטים ביחידה ללימודי תעודה. המכללה שייכת לרשת אורט ישראל נקראת על שמו ולזכרו של מקימה ד"ר אהרון סינגאלובסקי.
מתוך: תחנות בחייו של סבא יוסי דשא
אורט רוגוזין מגדל העמק
אורט רוגוזין הוא התיכון יחיד במגדל העמק, פועל בית הספר בשאיפה לתת מענה ראוי לכל תלמיד, מכל רקע ובכל רמה. מאמצים ניכרים מושקעים בקידומו של כל תלמיד בהתאם ליכולותיו, החל ממניעת נשירה ועד לכיתות מצוינות מדעית וטכנולוגית. מגמות ייחודיות: הנדסת תוכנה, אלקטרו אופטיקה, הנדסת אלקטרוניקה ומערכת הספק, אדריכלות, תעשייה וניהול, לימודי המזרח התיכון, מדעי החברה, תכנית טו"ב (טכנאים ובגרות), בנוסף, פועלת בביה"ס מכללה לתואר טכנאי בהנדסת אלקטרוניקה ומחשבים
מתוך: סיפור אהבה למשפחתי
אורטודטוקסי
אחת משלושה זרמים גדולים הקיימים ביהדות המודרנית, הממשיך לדגול באמונה המסורתית שהתורה שבכתב והתורה שבעל פה ניתנו למשה בהר סיני ומדגיש את המחויבות המלאה לשלשלת הפסיקה המקובלת של ההלכה, עמדה המבדילה אותו משני הזרמים העיקריים האחרים, הקונסרבטיבים והרפורמים. קיומה של האורתודוקסיה כזרם נפרד הוא חידוש שהתפתח לראשונה במאה ה-19 במרכז אירופה, עקב הקיטוב בין יהודים שהוסיפו לשמור על זיקה לשמירת המצוות ובין הרוב שהלך והתרחק מחיי הדת. תהליך זה התבטא גם בהקמת מסגרות אורתודוקסיות עצמאיות.
מתוך: המסע של סבתא לאה
אוריגמי
אוריגמי היא אמנות קיפולי נייר. מקור השם "אוריגמי" בצירוף המילים ביפנית השם "אוריגמי" נטבע ב-1880, בתקופה שבה התגבשה האמנות בצורתה המודרנית, אך האמנות עצמה החלה להתפתח זמן רב לפני כן. (ויקיפדיה)
מתוך: בובת הניר שעוברת במשפחה
אוריגמי
אוריגמי (ביפנית: 折り紙) היא אמנות קיפולי נייר. מקור השם "אוריגמי" בצירוף המילים ביפנית 折り ("אוֹרִי", קיפול) ו-紙 ("גאמִי", פיסת נייר). השם "אוריגמי" נטבע ב-1880, בתקופה שבה התגבשה האמנות בצורתה המודרנית, אך האמנות עצמה החלה להתפתח זמן רב לפני כן. לאמנות האוריגמי משמעות תרבותית עמוקה בתרבות היפנית והסינית ששם החלה והיא משמשת בטקסים שונים בדת השינטו, הנפוצה ביפן. (ויקיפדיה)
מתוך: מוזיקה ואמנות במשפחתנו
אוריגמי
אמנות קיפולי נייר. מקור השם "אוריגמי" בצירוף המילים ביפנית ?? ("אוֹרִי", קיפול) ו-? ("גאמִי", פיסת נייר).
מתוך: בארץ ובאפריקה – כאן בונים
אוריינט אקספרס
האוריינט אקספרס (Orient Express) הייתה רכבת נוסעים מהודרת, שפעלה במשך קרוב למאה שנה בין פריז לאיסטנבול. היא יצאה לדרך לראשונה ב-4 באוקטובר 1883 וערכה את נסיעתה האחרונה ב-19 במאי 1977. (ויקיפדיה)
מתוך: המסע מטורקיה לישראל והחיים עד היום – סבא שלי
אורית
משמעות המילה "אוֹרית" בגעז היא "תורה" (חמשת חומשי תורה). האורית הוצבה בתיבה בבית התפילה או בביתו של ה"קס", ובחגים ובמועדים קראו מתוכה. יש המשתמשים במושג "אורית" כדי לציין את התנ"ך כולו. התנ"ך של יהודי אתיופיה כולל את ספרי התנ"ך המוכרים בעדות אחרות וכן ספרים חיצוניים.
מתוך: עקשנות לשם עליה
אורכידאה - נרקיס (ספינת מעפילים)
הספינה "אורכידיאה" שם הצופן שנקבע לה: הנרקיס, הפליגה מנמל ברינדיזי באיטליה ב-8 במאי 1948. נתיב ההפלגה היה מיצר מסינה, צפונה לכרתים, מערבית לקפריסין, חוף תל אביב. במהלך ההפלגה שונה שם האנייה ל"מדינת ישראל". השתתפו בהפלגה 243 מעפילים; רובם ככולם יוצאי רומניה, בני גילים וחברי תנועות שונות. (נרקיסה טפר)
מתוך: נרקיסה נולדה בספינת מעפילים
אורל
המחוז הפדרלי של אורל (ברוסית: Уральский федеральный округ; tr.: Uralsky federalny okrug) הוא אחד מהמחוזות הפדרליים של רוסיה. המחוז הוא המערבי מבין שלושת המחוזות הממוקמים באסיה. אוכלוסיית המחוז מונה 12,080,523 נפש (לפי מפקד של 2012) ושטחו הוא 690,698 קילומטר רבוע.
מתוך: הילדות במלחמה
אורלוגין
שעון מטוטלת (אורלוגין) הוא שעון המשתמש במטוטלת, משקולת מתנודדת, כאלמנט העוקב אחרי הזמן. היתרון של שעון המטוטלת הוא הדיוק - מנגנון שעון המטוטלת מדויק הרבה יותר מכל מנגנון שעון שהיה קיים לפניו. מאז המצאתו ב־1656 על ידי כריסטיאן הויגנס ועד שנות ה־40 של המאה ה־20, שעון המטוטלת היה המכשיר המדויק ביותר למדידת זמן, ולכן זכה לשימוש נרחב. שעון המטוטלת צריך להיות נייח כדי לפעול בדיוק מרבי. טלטול או האצה משפיעים על תנועת המטוטלת וגורמים לאי דיוקים. בימינו קיימים שעונים מדויקים יותר וזולים יותר, כדוגמת שעון קוורץ, ועיקר ערכו של שעון המטוטלת הוא בהיותו פריט עיצובי. (מתוך ויקיפדיה)
מתוך: שעון האורלוגין