מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אומסק
עיר ברוסיה בדרום מערב סיביר. בירת מחוז אומסק זוהי העיר השנייה בגודלה בסיביר, והשביעית ברוסיה. מרחקה ממוסקבה הוא 2,700 ק"מ. אומסק ממוקמת על יד הגבול עם קזחסטן, בדרום-מערב סיביר.
מתוך: סיפור השואה של ואוה
אומסק
אומסק (ברוסית: Омск) היא עיר ברוסיה בדרום מערב סיביר. בירת מחוז אומסק. מספר התושבים בעיר ב-1881 עמד על 31,000, ‏53,050 בשנת 1900 והחל מ-1979 הוא עומד על מעל מיליון תושבים. זוהי העיר השנייה בגודלה בסיביר, והשביעית ברוסיה, והיא נמצאת במרחק 2,700 ק"מ ממוסקבה. (ויקיפדיה)
מתוך: החיים ברוסיה והפנסיה היום
אומסק
אומסק (ברוסית: Омск) עיר ברוסיה בדרום מערב סיביר. בירת מחוז אומסק. מספר התושבים בעיר ב-1881 עמד על 31,000, ‏53,050 בשנת 1900 והחל מ-1979 הוא עומד על מעל מיליון תושבים. זוהי העיר השנייה בגודלה בסיביר, והשביעית ברוסיה, והיא נמצאת במרחק 2,700 ק"מ ממוסקבה. (ויקיפדיה)
מתוך: העלייה לישראל של סבתא יוכבד
אומץ
או אמץ, הוא מושב ישראלי בעמק חפר השייך למועצה האזורית עמק חפר ונמצא סמוך למועצה המקומית זמר.
מתוך: בזכות נרות שבת
אומץ - מושב
אוֹמֶץ, או אֹמֶץ הוא מושב ישראלי בעמק חפר השייך למועצה האזורית עמק חפר, ונמצא סמוך למועצה המקומית זמר. רבים מתושבי עמק חפר ומתושבי היישוב השתמשו ומשתמשים בשם "אָמָץ" כשם היישוב. היישוב הוקם ב-15 באוגוסט 1949 על אדמות שהיו שייכות עד מלחמת העצמאות לצפון הכפר הערבי קאקון שתושביו נמלטו ממנו בעת התקפת אנשי "ההגנה" במהלך המלחמה. התושבים הראשונים היו חיילים משוחררים מגדוד 32 של חטיבת אלכסנדרוני, שבחלקם נטלו חלק בקרבות באזור, מול גדוד חיטין העיראקי, שהיה חלק מצבא ההצלה. ויקיפדיה
מתוך: העלייה של רבקה הורברט מרומניה
אומשלגפלאץ
ככר המסירה-השילוח-המשלוחים-הנעלמים. כינויה של רחבה בגבולו הצפוני של גטו ורשה, ברחוב סטאבקי בין בית החולים היהודי לבין מפקדת הגסטפו , אשר קישרה בין הגטו ובין החלק הפולני של העיר ורשה עד לסוף מלחמת העולם השנייה. עם תחילת העברת יהודי הגטו אל מחנה ההשמדה טרבלינקה (על גבולה המזרחי של פולין) ב-22 ביולי 1942, החליטו הנאצים להשתמש בכיכר כמקום שבו ירוכזו היהודים לפני העמסתם. כינוי הכיכר אינו קשור למעשה להעברת היהודים למחנות ההשמדה, אלא לעובדה שלפני המלחמה הייתה הכיכר המקום היחידי בו הותר ליהודים להחליף סחורות עם שאר תושבי העיר. גם בעת הגירושים למחנות ההשמדה המשיכה הכיכר לשמש כמרכז מסחר. אף על פי שהמונח מתייחס בדרך כלל לכיכר בוורשה, כיכרות דומות היו בערים אחרות בפולין כגון לודז' ולובלין. המקום משמש היום כאתר הנצחה.
מתוך: הבית בגטו המקום המסוכן ביותר
אוני (עיר)
(בגאורגית: ონი) היא עיר בנפת אוני שבמחוז רצ'ה-לצ'חומי וסוואנתי תחתית, גאורגיה. למעשה היא ממוקמת היסטורית ואתנוגרפית במחוז ההיסטורי רצ'ה, בערוץ עמוק על גדות נהר הריוני. ונמצאת בגובה 830 מ' מעל פני הים, 210 ק"מ צפונית מערבית לטביליסי. העיר משמשת כמרכז האדמיניסטרטיבי של נפת אוני. ויש בעיר גם נציגות הכנסייה האיפרכית של ניקרוצמינדה. אוני נמצאת בחלק האירופי של המדינה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור העלייה לארץ של נטלי חביב
אוניברסיטת "בר אילן"
אוניברסיטת בר-אילן היא אוניברסיטה ציבורית שמרכזה ברמת גן, שנוסדה בשנת 1955 ונקראה על-שם הרב מאיר בר-אילן
מתוך: ילדות שלא תישכח בשכונת עמידר
אוניברסיטת בגדד
אוניברסיטת בגדאד היא האוניברסיטה הגדולה ביותר בבגדאד, בירת עיראק. בסמוך לנהר החידקל. אוניברסיטת בגדאד נוסדה בשנת 1957 על ידי ממשלת עיראק
מתוך: העלייה מבגדד לישראל