מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

אמין אל חוסייני
מוחמד אמין אל-חוסייני ידוע כחאג' אמין; 1895 – 4 ביולי 1974) היה מנהיג ערבי-מוסלמי בתקופת המנדט הבריטי בארץ ישראל והמנהיג הראשי של ערביי ארץ ישראל לפני הקמת אש"ף. אל-חוסייני השפיע יותר מכל מנהיג אחר על עיצובה של האידאולוגיה השוללת את זכותה של המדינה היהודית להתקיים. הוא נודע באנטישמיות שלו ובהתנגדותו הגורפת לציונות, והיה אחראי לפרעות ומתקפות על היישוב היהודי בארץ ישראל ובארצות ערב. (ויקיפדיה)
מתוך: הסיפור של סבתא רבתא יפה שבת
אמנון שמוש- דודה של סבתא רינה
נולד בחאלב (28 בינואר 1929) במשפחה מושרשת בעיר מדורות. בגיל 8 עלה ארצה עם הוריו והתיישבו בתל-אביב. ב-1946 התנדב לפלמ"ח וכעבור שנה השתתף עם חבריו להכשרה ביסוד הקיבוץ מעין-ברוך. בתש"ז נסע ללמוד באוניברסיטה העברית בירושלים, ואת מלחמת העצמאות עשה כחייל בעיר הנצורה. בתום המלחמה שב לקיבוץ. ספרו "מישל עזרא ספרא ובניו" עובד לסרט טלויזיה וזיכה אותו בפרס ירושלים לספרות יפה ע"ש ש"י עגנון. ב-1979 הוענק לו פרס ראש הממשלה ליצירה.
מתוך: מסע החיים של רינה וחיים דואק
אמנון שפירא
אמנון שפירא (נולד ב-1935) הוא מחנך והוגה דעות ציוני דתי. שפירא שימש פעמיים כמזכ"ל בני עקיבא ונכון ל-2010 משמש כיו"ר מעלה - המרכז לציונות דתית ופרופסור חבר מומחה, במחלקה למורשת ישראל באוניברסיטת אריאל.
מתוך: סיפור שלוש המתנות
אמנות
היא שם כולל לפעילויות האנושיות שאינן נעשות על פי תבנית פעולה קבועה, מחייבת ומוגדרת מראש, אלא נתונה לשיקול דעתו, פרשנותו ויצירתיותו של האָמָּן (או אֳמָן, יש לקרוא: אוֹמָן), ומתבססת על כשרונו המיוחד
מתוך: קשיי עלייה והמשך לחיים הטובים
אמנות לחימה
אמנות לחימה היא מיומנות גופנית נרכשת, שעיקרה שיפור יכולת הלחימה בשעת קרב פנים-אל-פנים, אך מקיימת ערכים נוספים, כגון ערך אמנותי, יכולת שליטה בגוף, שיפור היכולות התודעתיות וכדומה.
מתוך: התחביב של סבא חנוך אומנויות הלחימה
אמנות פסיפס
אמנות הפסיפס (או המוזאיקה) היא אמנות של שילוב פיסות אבן בצבעים וגדלים שונים, כדי ליצור ציורים. הפסיפס יכול להיות עם או בלי דוגמאות ויכול לכלול דמויות, דגמים ומרכיבים סמליים שונים.
מתוך: הדרך שלי לאומנות
אמפיתיאטרון
אמפיתיאטרון (מכונה בעברית גם "אמפי") הוא מבנה גדול ופתוח המשמש להצגות, מופעים, תחרויות ספורט וכדומה. האמפי-תיאטרון הוא המצאה רומית שמקורה בתיאטרון ביוון העתיקה. מקור המלה יווני: "אמפי" αμφί = "דו-", "משני צדדים", או "מסביב", ו"תיאטרון" θέατρον = "מקום צפייה". (ויקיפדיה)
מתוך: פנינת הנגב – סיפורי קהילת מצפה רמון