מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

תקופת ההמתנה
שלושת השבועות שקדמו למלחמת ששת הימים, תקופה שהייתה עם חרדה, מתח וחשש לפרוץ מלחמה.
מתוך: מסע בזמן – נעמי רייספלד
תקופת ההשכלה
אצל יהודי מזרח אירופה ב שנות ה – 70 של המאה ה18חלה פתיחות להרחבת ההשכלה מלימודי קודש בלבד גם ללימודי חול שהיו מקובלים כבר זמן במדינות בהם חיו. מה שבימינו נקרא לימודי ליבה סבתא רבה שלי כבר למדה בבי"ס לימודי חול ונבחנה בבחינת בגרות פולנית. סבא רבה שלי למד רק בישיבות חרדיות ורק בהיותו בוגר הפך לחילוני ועבר לתנועת ההשכלה ורכש השכלה אוניברסיטאית בארץ. משפחת המוצא שלו נשארה חרדית
מתוך: ארבעה דורות בישראל
תקופת היובש
תקופת היובש (באנגלית: Prohibition) הייתה תקופה בין השנים 1920 ועד 1933, בה נאסר בכל רחבי ארצות הברית על מכירה, ייצור, יבוא והעברה של משקאות חריפים מסיבות של בריאות ומוסר הציבור.
מתוך: סוד ההישרדות היהודית – חני קליין
תקופת המאורעות
כינוי שניתן לסדרה של התקפות של ערביי ארץ ישראל על היהודים
מתוך: ילדותי בקריית עמל
תקופת המנדט
האנגלים פלשו לפלשטיתנה (ישראל).
מתוך: בדידות
תקופת המנדט
משך הזמן בו שלטו הבריטים בארץ ישראל לפני הקמת המדינה.
מתוך: יומני חיים
תקופת המנדט
המנדט הבריטי מטעם חבר הלאומים על פלשתינה (ארץ-ישראל), המוכר בעברית בשמות "המנדט הבריטי" או פשוט "המנדט", הוא מנדט (ייפוי כוח, פיקדון) שקיבלה הממלכה המאוחדת מידי מדינות ההסכמה בוועידת סן רמו 1920, וקיבלה לכך תוקף נוסף מידי חבר הלאומים ב-1922. המנדט נועד, בין היתר, על מנת לסייע ליישוב היהודי ולהבטיח הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, ברוח הצהרת בלפור ועל פי הנאמר בכתב המנדט. הבריטים שלטו בארץ ישראל מקיץ 1917 ועד חודש מאי 1948. (ויקיפדיה)
מתוך: נולדתי בתקופת המנדט – חנה דרור
תקופת המנדט
הבריטים כבשו את ארץ ישראל מידי העות'מאנים בשנת 1917 במסגרת מלחמת העולם הראשונה והחזיקו בה עד שנת 1948
מתוך: חייה של מיכל בייסקי
תקופת המנדט הבריטי
"תקופת המנדט הבריטי" היא התקופה שמאז כניסת הצבא הבריטי לארץ ישראל בקיץ 1917, ועד לסיומו בחצות הלילה שבין ה-14 וה-15 במאי 1948.
מתוך: החיים במדינת ישראל בקום המדינה
תקופת המנדט הבריטי
המנדט הבריטי מטעם חבר הלאומים על פלשתינה (א"י), הוא מנדט חבר הלאומים (ייפוי כוח) שהוענק לבריטניה על ידי חבר הלאומים, בין היתר, על מנת לסייע ליישוב היהודים ולהבטיח את הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, ברוח הצהרת בלפור ועל פי הנאמר בכתב המנדט. הבריטים שלטו בארץ ישראל (פלשתינה) בין קיץ 1917 למאי 1948.
מתוך: ילדותי בכפר סבא סיפורו של זוהר דרויאן
תקופת המנדט הבריטי
המנדט הבריטי מטעם חבר הלאומים על פלשתינה (ארץ ישראל), המוכר בעברית בשם המקוצר המנדט או המנדט הבריטי, הוא מנדט חבר הלאומים (ייפוי כוח) שהוענק לבריטניה על ידי חבר הלאומים, בין היתר, על מנת לסייע ליישוב היהודים ולהבטיח את הקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל, ברוח הצהרת בלפור ועל פי הנאמר בכתב המנדט. הבריטים שלטו בארץ ישראל (פלשתינה) בין קיץ 1917 למאי 1948.
מתוך: סבי דני אשכנזי – בביתנו דיברנו ספניולית "לאדינו"
תקופת המנדט הבריטי
היא התקופה שמכניסת הצבא הבריטי לארץ ישראל בקיץ 1917, ועד לסיום המנדט בחצות הלילה שבין 14 ו-15 במאי 1948.
מתוך: שלושה דורות של יזמות עסקית
תקופת המרדפים בבקעה
התקופה שבין מלחמת ששת הימים יוני 1967 לבין ספטמבר1970 התאפיינה במאבק מתמשך במחבלים ערביים שחדרו לשטחה של ישראל דרך הגבול עם ירדן.
מתוך: מסנטיאגו שבצ'ילה לקיבוץ חצור
תקופת הסוציאליזם
התקופה בברה"מ רוסיה, שדגלה בכך שכול בני האדם הם אחים. בכיתה של סבא למדו ילדים מכול הלאומים (אוזבקים, תתרים, ארמנים, טורקים, רוסים, אוקראינים, וכמובן יהודים). ואף פעם לא חשבו מאיזה לאום הילד.
מתוך: חייו של סבי בברית המועצות
תקופת הפדאיונים
מקום המדינה עד 1956 (מבצע קדש) חוליות מחבלים שהיו חודרים לגבול מעזה היו מבצעים פיגועים רצחניים, גנבות וכדומה. מחבלים אלה נקראו "פדאיונים" ולכן קראו לתקופה הזו "תקופת הפדאיונים".
מתוך: החוויה שהשאירה בי חותם – גבעת הארבעה