מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ריתוך
ריתוך היא פעולה פיזיקלית של חיבור שני גופים, לרוב גופי מתכת (או פולימרים) על ידי התכת חלק משני הגופים, לעיתים תוך הוספת מתכת או חומר אחר נוסף, והתמצקות מחדש לאחר הקירור. לעיתים ריתוך נעשה גם על ידי שינוי צורה פלסטית, או שתי הפעולות כאחת. צורות החימום הנפוצות הן: קשת חשמלית; ריתוך נקודות (העברת זרם חשמלי גבוה בין הגופים המרותכים); חימום בעזרת גז, לייזר, או תנור; הפעלת לחץ; משיכה; וחיכוך. (ויקיפדיה)
מתוך: עלייתו של סבא ויקטור מרוסיה
ריתוק משקי
יחידות שמוצבים בהן חיילי מילואים אשר עבודתם האזרחית חיונית אף בשעת חירום. היחידות לא יגויסו בשעת חירום לשירות, וחייליהן ישארו לעבוד במקומות האזרחיים בריתוק משקי, בתוקף צווים לפי חוק שירות עבודה בשעת חירום, התשכ"ז1967- [להלן - יחידות מחוץ לסד"כ - ריתוק משקי (ימ"ל ריתוק)].
מתוך: הנעורים והצמיחה של אמנון והמדינה
ריתמיקה
ריתמיקה (באנגלית: Eurhythmics) היא גישה לחינוך מוזיקלי שהומצאה על ידי אמיל ז'אק-דאלקרוז. שיטה זו מפיקה תועלת מביטויי תנועה גופנית ומקצבים מוזיקליים על מנת לתגבר את העקרונות המשפיעים על ביצועי התלמיד ועל יכולתו לזכור את היסודות המוזיקליים. (ויקיפדיה)
מתוך: צברים של דור השואה
ריתמיקה
ריתמיקה היא גישה לחינוך מוזיקלי שהומצאה על ידי אמיל ז'אק-דלקרוז. שיטה זו מפיקה תועלת מביטויי תנועה גופנית ומקצבים מוזיקליים על מנת לתגבר את העקרונות המשפיעים על ביצועי התלמיד ועל יכולתו לזכור את היסודות המוזיקליים.
מתוך: סיפור חיי – סיפור שסיפרתי לנכדתי
רכב כרמל דוכס
רכב שיצרו בעבר במדינה מחומר פיברגלס, האוטו הראשון והאחרון שיצרו בישראל.
מתוך: חיי סבא שמעון
רכבות המוות
רכבות שהובילו יהודים מבתיהם ומהגטאות אל מחנות המוות. ברכבות היה מאוד צפוף לא היה מקום לישון , לנשום ואפילו לא לאכול. לא היה איתם כלום חוץ מהבגדים שהיה להם ללבוש או להתכסות
מתוך: לחיות באי וודאות
רכבת הילדים של הנרייטה סאלד
הנרייטה סאלד סייעה בהעלאת ילדים ארצה. סאלד הייתה בעלת שורשים יהודיים, נולדה בארה"ב. ב-1909 הגיעה סאלד לביקור בארץ ישראל, יחד עם אמה, והשתיים הזדעזעו מהתנאים הקשים במקום, מהעוני ומהזוהמה. ביקור זה הביא את סאלד להקים ב-1912 את הסתדרות הנשים הציונית בארצות הברית, הדסה – ארגון שנועד לסייע ליישוב היהודי ולמפעל הציוני בארץ ישראל. סאלד נבחרה לשמש כנשיאת הארגון. ב-1920 עלתה לארץ ישראל כשהיא בת שישים
מתוך: המסע של חנה מאוזבקיסטן לישראל
רכבת העמק
רכבת העמק הוא השם הנפוץ לשלוחה של מסילת הרכבת החיג'אזית, אשר נבנתה בתחילת המאה ה-20. המסילה קישרה בין חיפה לסמח' (שהיא "צמח" במדינת ישראל) ומשם לדרעא, שם התחברה לקו הרכבת החיג'אזית מדמשק, בירת סוריה, לעיר אל-מדינה שבחיג'אז (במאה ה-21, חלק מערב הסעודית). השם "רכבת העמק" לא ניתן מעולם למסילה באופן רשמי, אך נפוץ ביישוב היהודי בארץ ישראל.
מתוך: סבא דויד רב פעלים
רכבת העמק
רכבת העמק הוא השם שרווח ביישוב היהודי בארץ ישראל לשלוחת מסילת הרכבת החיג'אזית שקישרה בין חיפה לסמח' ומשם לדרעא, שם התחברה לקו הרכבת החיג'אזית מדמשק, בירת סוריה, לעיר אל⁻מדינה שבחג'אז.
מתוך: סיפורו על הסבא הטוב בעולם
רכבת העמק
רכבת שנסעה מחיפה לדמשק דרך עמק הירדן לפני קום המדינה. רכבת העמק הוא השם הנפוץ לשלוחה של מסילת הרכבת החיג'אזית, אשר נבנתה בתחילת המאה ה-20. המסילה קישרה בין חיפה לסמח' (כיום "צמח") ומשם לדרעא, על קו הרכבת החיג'אזית מדמשק, בירת סוריה, לעיר אל-מדינה שבחיג'אז (במאה ה-21, חלק מערב הסעודית). השם "רכבת העמק" לא ניתן מעולם למסילה באופן רשמי, אך היה בשימוש נרחב ביישוב היהודי בארץ ישראל. בנייתה של המסילה, שהייתה מסילת הברזל השנייה בארץ ישראל, למן הגיית הרעיון הראשוני ועד לחנוכת הקו, נמשכה כארבעים שנה. הבנייה עצמה נמשכה מ-1902 עד 1905.
מתוך: המורשת תמיד איתי