מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ריקודי עם בישראל
ריקודי עם בישראל הם נוהג חברתי שרווח עוד מימי העליות הראשונות, וקיבל תנופה עם קום המדינה כשהשיא היה בחג המחולות המסורתי בקיבוץ דליה. בדרך כלל ריקוד עם לא נוצר מלכתחילה להיות שכזה. ראשיתו בזמר העברי, שלאחר שמתפרסם, יוצרים לו כוריאוגרפיה והוא מתפרסם בקרב המרקידים ובחוגים לריקודי עם. (ויקיפדיה)
מתוך: כושר בארץ ישראל
ריקודי עם בישראל
ריקודי העם התחילו בארץ ישראל עם הגעת החלוצים הראשונים של העלייה הראשונה ב-1882, החלוצים הביאו איתם את הריקודים מארצות מוצאם, כמו: הורה, פולקה, קרקוביאק, צ'רקסיה ורונדו. הם נוצרו כדרך לעזור ליצור תרבות חדשה בארץ ישראל, המשלבת אלמנטים מתרבויות ריקוד אחרות עם המוזיקה והתרבות של ישראל המודרנית. (ויקיפדיה)
מתוך: כאן נולדתי
ריקודים סלוניים
ריקודים סלוניים הם אוסף של ריקודי זוגות, המבוססים על סגנונות ריקוד מכול רחבי העולם, שאומצו חברתית ותרבותית בתרבות המערבית, ומהווים תחום תחרותי. הריקודים סלוניים החלו כריקודים עממיים. (ויקיפדיה)
מתוך: חייו של אנטולי מינקין
ריקודים סלוניים
המונח "ריקודים סלוניים" מתייחס לסגנון ריקודי זוגות המבוססים על סגנונות אשר התפתחו בכל רחבי העולם ואומצו בתרבות המערבית. (ויקיפדיה)
מתוך: עצמאות בילדות
ריקודים סלוניים
ריקודי זוגות המבוססים על סגנונות ריקוד מכל רחבי העולם, לדוגמה: סלסה, טנגו, ואלס ורומבה.
מתוך: הרפתקה במקשת אבטיחים
ריקודים סלוניים
מתייחס לסגנון ריקודי זוגות המבוססים על סגנונות אשר התפתחו בכל רחבי העולם ואומצו בתרבות המערבית. ריקודים סלוניים החלו כריקודים עממים ועם הזמן התפתחו והפכו לתחום תחרותי.
מתוך: משואה לתקומה – לאה גרינברג
ריקודים סלוניים
סגנון ריקודי זוגות המבוססים על סגנונות אשר התפתחו בכל רחבי העולם ואומצו בתרבות המערבית
מתוך: אח איפה הם הימים ההם?
ריקודים סלונים
ריקודים סלוניים הם אוסף של ריקודי זוגות, המבוססים על סגנונות ריקוד מכול רחבי העולם, שאומצו חברתית ותרבותית בתרבות המערבית, ומהווים תחום תחרותי. הריקודים סלוניים החלו כריקודים עממיים. בשנים האחרונות, עם התפתחות תוכניות המציאות, זכה תחום הריקודים הסלוניים לחשיפה שהביאה לפופולריות עצומה. (ויקיפדיה)
מתוך: סיפור ההיכרות של סבי וסבתי
ריקודים סלונים
"ריקודים סלונים" - הם אוסף של ריקודי זוגות, המבוססים על סגנונות ריקוד מכל רחבי העולם, שאומצו חברתית ותרבותית לדוגמה : "צ'ה צ'ה, טנגו, ואלס ועוד...
מתוך: מפולין לישראל – מרים גולדנברג
ריקשה
ריקשה היא כלי רכב דו או תלת-גלגלי, המשמש להסעת מספר נוסעים (אך לרוב נוסע בודד), ומונע בכוח שרירי הנהג או בצורה ממונעת. הריקשה פותחה לראשונה ביפן, ובעקבות המחיר הנמוך של הנסיעה בה הפכה הריקשה לפופולרית והתפשטה לשאר ארצות אסיה. (ויקיפדיה)
מתוך: על גלגוליה של עגלה
ריקשה
היא כלי רכב דו או תלת גלגלי המשמש להסעת מספר נוסעים הוא מונע בכוח שרירי הנהג או בצורת ממונעת, הוא כלי תחבורה נפוץ בהודו ובסין.
מתוך: מבומבי שבהודו לאופקים בישראל