מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ריסאני
ריסאני (בערבית الريصاني) היא עיירה במחוז תפילאלת שבדרום-מזרח מרוקו, על גבול רכס דיונות החול ומדבר ארג שבי, אוכלוסייתה מנתה ב-2004 20,469 נפש. העיירה ריסאני נבנתה בצמידות למקומה של העיר סיג'ילמסה שהייתה מרכז מסחרי גדול של כל אזור המגרב וחורבותיה נמצאים בפאתי העיירה. לעיר הייתה חשיבות בתקופות שונות במהלך ההיסטוריה עקב מיקומה כצומת שבין הצפון והדרום ומכאן היותה מקום בו עברו שיירות והתנהל מסחר. (ויקיפדיה)
מתוך: החיים בקהילה היהודית במרוקו
ריסוס עולים
בעת קליטת העלייה ההמונית בראשית ימי המדינה, נהגו לרסס את כל העולים החדשים בדי-די-טי, במטרה להשמיד טפילים. פעולה זו נתפסה כמשפילה בעיני חלק מהעולים.
מתוך: אורה אוזן – סיפור חיים
ריפוי בעיסוק
מקצוע ממקצועות הבריאות ומטרתו השגה שימור והשבת האדם לתפקוד בעיסוקים המשמעותיים עבורו. ריפוי בעיסוק מסייע לאנשים בעלי הפרעה בתפקוד, לחיות חיים עצמאיים במשפחה ובחברה עד כמה שניתן.
מתוך: סיפור משפחתי, מאת מאירה (סבתא של מתן)
ריפין , ווראצלב , גלייביץ', מונוביץ'.
ריפין -ריפין (בפולנית: rypin) היא עיר מחוז קטנה בפרובינציית קויאוויה-פומרניה שבפולין, בה התקיימה עד השואה קהילה יהודית גדולה. ווראצלב-העיר הרביעית בגודלה בפולין ושוכנת בדרום מערב פולין, על גדות נהר האודר. אוכלוסיית העיר, נכון ל-2004, מונה 638,000 נפשות. גלייביץ'-עיר בדרום פולין, בחבל-ארץ שלזיה עילית, בסמוך לעיר קטוביץ. אוכלוסיית העיר השוכנת על גדתו של הנהר קלודינקה (יובל של נהר האודר), מונה 184,993 נפש (נכון למרץ 2014). מונוביץ'-אושוויץ מונוביץ (גרמנית kz auschwitz iii monowitz), אשר נקרא גם בכינויים מונוביץ-בונה ואושוויץ iii, היה תת-מחנה של מחנה אושוויץ שהוקם על ידי גרמניה הנאצית בפולין.
מתוך: אבי, ישראל
ריצ'רצ'
משחק שהיו משחקים פעם. כל אחד מקבל שחקן קטן, אחר כך כל אחד בתורו זורק את הקובייה והולך כמספר הצעדים שיצא בקובייה. ואם הוא מגיע למקום ששחקן אחר עומד בוא אז השחקן שעמד צריך לחזור לתחילת המשחק.
מתוך: המעגל שנסגר
ריצות שדה
ענף ספורט המורכב מריצה בשטח (לא על מסלול ריצה באצטדיון).
מתוך: 70 שנה של ספורט
ריצת מרתון
רִיצַת מָרָתוֹן היא ריצה למרחק של 42.195 קילומטרים. מקור שמה של הריצה הוא באגדה עממית אודות פידיפידס, שליח אתונאי אשר רץ מהעיר מרתון ועד אתונה בשנת 490 לפנה"ס, על מנת להביא את בשורת הניצחון היווני נגד הפולש הפרסי בקרב מרתון, ומת מיד לאחר שמסר את הידיעה. כיום, הוועד האולימפי הבינלאומי מעריך את הדרך הקצרה ביותר משדה הקרב במרתון לאתונה ב-34.5 קילומטרים בלבד. דרך ארוכה יותר בין שתי הערים, שאורכה 40 קילומטרים, נבחרה באולימפיאדת אתונה (1896) בתור מסלולו של המרתון האולימפי הראשון. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא יהודה רץ מרתון
ריקְלֶה (רות) גלֶזֶר-קפלן
ריקְלֶה (רות) גלֶזֶר-קפלן (17 בדצמבר 1924 – 12 בינואר 2006) הייתה אסירה בגטו וילנה ופרטיזנית שחיברה בתקופת המלחמה שירים פופולריים העוסקים בשואה. (ויקיפדיה)
מתוך: כיצד ניצלה המשפחה בשואה – סבא יצחק קפלן
ריקוד הדבקה
הוא ריקוד מסורתי במזרח התיכון ובארצות הבלקן, ונחשב למחול לאומי בלבנון ובסוריה, ובקרב עדת הדרוזים.
מתוך: סבא רבא ועץ זית אחד
ריקוד פולקלור רומני
ריקוד עממי המעביר את התחושה של אותו עם. כזה מתקבל בריקוד בביטויים שונים של תכונות אופי של העם, תולדותיו ומסורתו. האומה ובמורשתה.
מתוך: הסבתא האדירה שלי אירית אלישע
ריקודי עם
ריקוד עם הוא ריקוד שמקורו קדום, והוא מבוצע בקבוצות המורכבות מהמוני העם (להבדיל ממחול המבוצע על ידי רקדנים מקצועיים) או בהופעתן של להקות מחול פולקלוריסטי, לרוב מאופיינים אלו בתנועות קצובות פשוטות וקבועות ע"מ שיותאמו לכלל המעוניינים לרקוד.
מתוך: בגן העדן של ילדות
ריקודי עם
ריקודי עם בישראל הם נוהג חברתי שרווח עוד מימי העליות הראשונות, וקיבל תנופה עם קום המדינה כשהשיא היה בחג המחולות המסורתי בקיבוץ דליה.
מתוך: סיפורה של חנה ברומר
ריקודי עם
נוהג חברתי שרווח עוד מימי העליות הראשונות, וקיבל תנופה עם קום המדינה כשהשיא היה בחג המחולות המסורתי בקיבוץ דליה.(ויקיפדיה)
מתוך: עזרה ואמונה זה המתכון להצלחה