מאגר סיפורי מורשת

אוצר אנושי מתוכנית הקשר הרב-דורי

ראדום (עיר)
היא עיר במרכז פולין, כ-100 ק"מ מדרום לוורשה, ובה 229,300 תושבים.חשיבותה של ראדום בעבר הייתה בהיותה צומת דרכים עיקרי בפולין: צפונה לוורשה, מזרחה ללובלין, מערבה ללודז' ודרומה לקרקוב וז'שוב. העיר ראדום מוכרת בזכות "חוקת ראדום", שנחקקה בשנת 1505. (ויקיפדיה)
מתוך: שושלת משפחתה של חנה הדסה שטייגמן
ראוונסבריק
מחנה ראוונסבריק (גרמנית: Ravensbrück) היה בתקופת הרייך השלישי מחנה ריכוז בחבל טמפלין שבמדינת ברנדנבורג בגרמניה, בקרבת העיירה פירסטנברג על נהר האפל, כמאה קילומטר מצפון לברלין. הוא נחשב למחנה הריכוז (שמאוחר יותר אף הפך למחנה השמדה) לנשים הגדול ביותר בגרמניה. (ויקיפדיה)
מתוך: משואה לתקומה: ציונות והגשמה בארץ ישראל
ראוונסבריק
מחנה ראוונסבריק (גרמנית: Ravensbrück) היה בתקופת הרייך השלישי מחנה ריכוז בחבל טמפלין שבמדינת ברנדנבורג בגרמניה, בקרבת העיירה פירסטנברג על נהר האפל (אנ'), כמאה קילומטר מצפון לברלין. הוא נחשב למחנה הריכוז (שמאוחר יותר אף הפך למחנה השמדה) לנשים הגדול ביותר בגרמניה. לפי הערכה בריטית ראשונית משנת 1946, נספו במחנה כ-91,000 נשים, אלא שהערכה זו התבררה כגבוהה מדי. לפי מחקרים חדשים יותר, שגם הם נתונים במחלוקת, מדובר ב-25,000 עד 40,000 קורבנות במחנה. מספר זה אינו כולל את אסירי צעדות המוות. (ויקיפדיה)
מתוך: סבא סרגיי מפקד מצטיין במהלך שירותו הצבאי
ראול ולנברג
ראול ולנברג (בשוודית: Raoul Wallenberg, ‏4 באוגוסט 1912–1947[1]) היה איש עסקים שפעל כדיפלומט שוודי בהונגריה בתקופת מלחמת העולם השנייה, ותוך שימוש במעמדו הדיפלומטי הביא להצלתם מהשמדה בידי גרמניה הנאצית ועוזריה במהלך השואה, של עשרות אלפי יהודים הונגרים. בין היתר הנפיק וחילק אלפי דרכוני חסות שוודיים ליהודי בודפשט, הקים רשת של בתי מחסה בחסות הכתר השוודי כמקלט בטוח ליהודים, הפעיל לחצים שונים על בכירים נאצים והונגרים לעצירת משלוחי יהודים לאושוויץ, ואף התעמת עם אנשי אס אס ובלם בגופו גירוש של יהודים. עם שחרור הונגריה הוא נאסר על ידי הסובייטים, ומאז נעלמו עקבותיו. ב-1957 הודו הרוסים כי מת בכלא מהתקף לב. ב-1993 התברר כי נרצח בכלא הסובייטי. סיפורו ומורשתו של ולנברג מצוינים ברחבי העולם, והוא מן האישים הבולטים והמוכרים ביותר שהוכתרו בתואר חסיד אומות העולם.
מתוך: ניצלתי בזכות ראול ולנברג
ראול ולנברג
ראול ולנברג (בשוודית: Raoul Wallenberg, להאזנה (מידע · עזרה); ‏4 באוגוסט 1912–1947[1]) היה איש עסקים שפעל כדיפלומט שוודי בהונגריה בתקופת מלחמת העולם השנייה, ותוך שימוש במעמדו הדיפלומטי הביא להצלתם מהשמדה בידי גרמניה הנאצית ועוזריה במהלך השואה, של עשרות אלפי יהודים הונגרים. בין היתר הנפיק וחילק אלפי דרכוני חסות שוודיים ליהודי בודפשט, הקים רשת של בתי מחסה בחסות הכתר השוודי כמקלט בטוח ליהודים, הפעיל לחצים שונים על בכירים נאצים והונגרים לעצירת משלוחי יהודים לאושוויץ, ואף התעמת עם אנשי אס אס ובלם בגופו גירוש של יהודים. ויקיפדיה
מתוך: הצלת החיים של סבא רדל דוד ז"ל מהשואה
ראול ולנברג
היה דיפלומט שוודי בהונגריה והביא להצלתם של יהודים רבים. "ראול ולנברג (בשוודית: Raoul Wallenberg, להאזנה (מידע • עזרה);‏ 4 באוגוסט 1912 – 17 ביולי 1947 (משוער)) היה איש עסקים שפעל כדיפלומט שוודי בהונגריה בתקופת מלחמת העולם השנייה, ותוך שימוש במעמדו הדיפלומטי הביא להצלתם של עשרות אלפי יהודים הונגרים מהשמדה בידי גרמניה הנאצית ועוזריה במהלך השואה. בין היתר הנפיק וחילק אלפי דרכוני חסות שוודיים ליהודי בודפשט, הקים רשת של בתי מחסה בחסות הכתר השוודי כמקלט בטוח ליהודים, הפעיל לחצים שונים על בכירים נאצים והונגרים לעצירת משלוחי יהודים לאושוויץ, ואף התעמת עם אנשי אס אס ובלם בגופו גירוש של יהודים." (ויקיפדיה)
מתוך: סיפורה של הלן ניצולת שואת יהודי הונגריה
ראול ולנברג
היה איש עסקים שפעל כדיפלומט שוודי בהונגריה בתקופת מלחמת העולם השנייה, ותוך שימוש במעמדו הדיפלומטי הביא להצלתם מהשמדה בידי גרמניה הנאצית ועוזריה במהלך השואה, של עשרות אלפי יהודים הונגרים. בין היתר הנפיק וחילק אלפי דרכוני חסות שוודיים ליהודי בודפשט, הקים רשת של בתי מחסה בחסות הכתר השוודי כמקלט בטוח ליהודים, הפעיל לחצים שונים על בכירים נאצים והונגרים לעצירת משלוחי יהודים לאושוויץ, ואף התעמת עם אנשי אס אס ובלם בגופו גירוש של יהודים. עם שחרור הונגריה הוא נעצר על ידי הסובייטים, ומאז נעלמו עקבותיו. ב-1957 טענו הסובייטים כי מת בכלא מהתקף לב. סיפורו ומורשתו של ולנברג מצוינים ברחבי העולם, והוא מן האישים הבולטים והמוכרים ביותר שהוכתרו בתואר חסיד אומות העולם. (ויקיפדיה)
מתוך: הנס של אידית
ראומטיזם
ראומטיזם הוא מונח לא ספציפי המתאר מחלה הכוללת כאב ותסמינים נוספים שמקורם במפרקים. מחלות שגרוניות עשויות לפגוע בלב, בעור, בריאה, בעצמות ובכליות.
מתוך: סיפור העלייה של דני פרי והגשמת חלומות
ראחה בלה ראג׳ה
היא בוכה על אמא שלה .מתגעגעת אליה שומרת על המטפחת בקנאות
מתוך: המטפחת המקודשת
ראי- נוע:
לפני 100 שנה סרטי הקולנוע היו סרטים אילמים, לא כללו מוזיקה, דיבור וקולות ונקראו ראי-נוע, "מראות זזים". הסרט היה מצולם בתנועה וללא קולות ולכן ישבו באולם נגנים שנגנו מוזיקה המתאימה להתרחשויות והוקרנו שקופיות עם הסברים. מאוחר יותר כשהקליטו והשמיעו קולות, השתנה השם ל"קולנוע"- סרטים עם קול.
מתוך: מוסתערבים
ראינוע עדן
קולנוע עדן (בעבר: ראינוע עדן) הוא הראינוע הראשון של תל אביב, שבסוף שנות העשרים, עם התפתחות הטכנולוגיה, הפך לקולנוע. זהו אחד ממוסדות התרבות החשובים של תל אביב הקטנה.
מתוך: חיים בצל העוני, אך באושר גדול